Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasra’da maden ocağındaki patlamayla ilgili "Bu kazada ihmali, sorumluluğu bulunan kim varsa cezasını çekecektir" dedi. Varank, "Lütfen kimse provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar etmesin" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank: Bu kazada ihmali, sorumluluğu bulunan kim varsa cezasını çekecektir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasra’daki maden ocağındaki patlamayla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını bildirerek, “Tüm boyutlarıyla inceleme devam ediyor. Bu kazada ihmali, sorumluluğu bulunan kim varsa cezasını çekecektir. Bundan da emin olmanızı istirham ediyorum” dedi.

Varank, KartalDernek tarafından düzenlenen “Zirve Kartal: Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasına ilişkin konuştu.

Varank, hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Olayın duyulduğu ilk adan itibaren devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Bakan arkadaşlarımız Bartın’a giderek çalışmaları yakından takip ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da Diyarbakır’daki programını iptal etti, bugün oraya geçerek çalışmaları bizzat kontrol edecek. Arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bölgedeki sağlık ekipleri ve hastaneler yaralı kardeşlerimiz için seferber edildi. Bunlara ilave olarak bir acil müdahale ünitesi kuruldu. Yine ihtiyaç halinde ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz zaten görevlerini yapmak üzere hazırda bekliyor.”

Varank, bunun gibi üzücü hadiselerin birtakım provokatörlerin istismarına açık hale geldiğini aktararak, “Lütfen kimse provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar etmesin. Patlamayla ilgili gerekli soruşturma zaten başlatıldı, tüm boyutlarıyla inceleme devam ediyor. Bu kazada ihmali, sorumluluğu bulunan kim varsa cezasını çekecektir. Bundan da emin olmanızı istirham ediyorum. Olayın detayları netleştikçe, en doğru bilgiler, zaten zamanında resmi kurumlarımız tarafından şu anda kamuoyuyla paylaşılıyor, paylaşılmaya da devam edecek” diye konuştu.

Temenni ve tüm çabalarının daha fazla can kaybı olmaması ve madencilerin sağ salim kurtarılması yönünde olduğunu belirten Bakan Varank, “Rabbim hem göçük altında kalan kardeşlerimizin hem de onlara ulaşmaya çalışan ekiplerin yardımcısı olsun. Rabbim inşallah bir daha böyle kazalarla, üzücü olaylarla bizleri imtihan etmesin” dedi.