Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar şirketine devlet destekleri verilmesine ilişkin sözlerine yanıt verdi ve bakanlık tarafından verilen finansal desteklerin firmaların siyasi görüşlerine göre verilmediğini savundu.

Bakan Varank: Desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz
Fotoğraf: AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakanlıkça destek verilen firmalara ilişkin, "Biz desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz" dedi.

Firmaların ortaya koydukları projelerin 'bağımsız kişilerce' değerlendirildiğini ve desteklerin buna göre verildiğini söyleyen Varank, şöyle devam etti: "Baykar firmasının bizden aldığı bir destek de yok. Biz böyle siyasi dedikodularla ülkemize bakmıyoruz. Bizim gündemimiz belli; yatırım, üretim, istihdam, ihracat."

Varank, Kocaeli'nde endüstriyel ölçüm ekipmanları üreten Enelsan AŞ'yi ziyaret etti.

"GÜNDEMİMİZ BELLİ; YATIRIM, ÜRETİM, İSTİHDAM, İHRACAT"

Burada yaptığı kouşmada, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar şirketiyle ilgili açıklamalarına değinen Varank, şunları söyledi:

"Zaman zaman gündemde tartışmalar var. Bir partinin genel başkanı, yakın zamanda Baykar ile ilgili çok çirkin ifadeler kullandı. 'Biz, Baykar'a dokunacağız. Devletin bütün imkanları bu firmaya aktarılıyor' dedi. Bunların aslı, astarı yok. Bakın ben bu firmaya sosyal medyadan bana yaptığı davetle geldim. 7 TEYDEB projesi yapmış, 3 tanesi devam ediyor. Hiçbir bilgim yok. Biz desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz. Firmalar ortaya koydukları projelerle bize başvuruyorlar, bağımsız değerlendiriciler bu projeleri değerlendirip desteklerini ona göre veriyorlar. Burada güzel bir örnek var; desteklerimizden faydalanmış ama Baykar firmasının bizden aldığı bir destek de yok. Bütün Ar-Ge çalışmalarını da kendi kaynaklarıyla yapmış bir firma. Onun için biz böyle siyasi dedikodularla ülkemize bakmıyoruz. Bizim gündemimiz belli; yatırım, üretim, istihdam, ihracat."

BABACAN NE DEMİŞTİ?

Babacan, İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine yönelik açıklamalarda bulunmuş, "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabii ki" ifadelerini kullanmıştı.

(DHA)