Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TÜBİTAK damadın vakfına çalışıyor” başlığıyla yayımlanan haberimize ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak gazetemiz BirGün’ü ve muhabirimiz İsmail Arı’yı hedef aldı. Varank’ın açıklamasında, “Azıcık namusları olsa, geçen sene tekzip edilmiş yalanı aynen piyasaya sürmezler. İstediğiniz kadar yırtının…” gibi çirkin bir üslup kullanması tepki çekti.

Bakan Varank, kendisine yakışan bir üslupla BirGün’ü hedef aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TÜBİTAK damadın vakfına çalışıyor” başlığıyla yayımlanan haberimize ilişkin sosyal medya hesabından çirkin bir üslupla açıklama yaparak gazetemiz BirGün’ü ve muhabirimiz İsmail Arı’yı hedef aldı.

Haberimizde, “Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu T3 Vakfı’nın düzenlediği TEKNOFEST için bu yıl da 7,6 milyon TL harcadığı” belirtiliyordu.

Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşlerin yöneticisi olduğu T3 Vakfı’ndan yapılan açıklamada, TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmaların dört yıldır TEKNOFEST bünyesinde düzenlendiği belirtilerek “TÜBİTAK’ın 2005’den beri düzenlediği Elektrikli Araç Yarışları ile 2016’dan beri düzenlediği İHA Yarışmalarını, 4 yıldır TEKNOFEST’te düzenliyor” denildi.

VARANK’TAN ÇİRKİN ÜSLUP

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise sosyal medya hesabından muhabirimiz İsmail Arı’nın yaptığı paylaşımı alıntılayarak şu çirkin ifadeleri kullandı:

“Azıcık namusları olsa, geçen sene tekzip edilmiş yalanı aynen piyasaya sürmezler. TÜBİTAK bu yarışmayı 16 yıldır düzenliyor. Her bir kuruşunu da yarışmaya katılan gençler için harcıyor. İstediğiniz kadar yırtının, size rağmen o gençlere yatırım yapmaya da devam edecek!”

bakan-varank-kendisine-yakisan-bir-uslupla-birgun-u-hedef-aldi-912832-1.

BAYRAKTAR: YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Hem TÜBİTAK’ın hem de T3 Vakfı’nın yöneticisi olan Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Her Yıl Aynı Yalan, Aynı İftira... 35 teknoloji yarışması, 2 yürütücü, 72 paydaş kurum ile 200 bin yarışmacının başvurduğu dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu TEKNOFEST'e atılan bu iftiraları #MilliTeknolojiHamlesi'ne gönül verenler için yargıya taşıyacağım!”

HEM VAKFIN HEM TÜBİTAK’IN YÖNETİCİSİ

TÜBİTAK’ın milyonlarca lira harcadığı TEKNOFEST’i düzenleyen T3 Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı aynı zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Selçuk Bayraktar. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda ise aynı zamanda TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi de olan Selçuk Bayraktar’ın kardeşi Haluk Bayraktar oturuyor.