Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Faşist bir genel başkan" dedi. Varank'a CHP'li vekiller tepki gösterdi.

Bakan Varank, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: 'Faşist bir genel başkan'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yönelik "faşist bir genel başkan" diyerek hedef aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri kırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçesi üzerinde eleştiri ve soruları yanıtlarken "ideolojik nedenlerle sermaye düşmanlığı yapan siyasi grupların dünyanın her yerinde olduğunu ancak ırk, dil, din, kimliğine göre 'sermaye faşistliği' yapan siyasi anlayış sadece Türkiye'de bulunduğunu" öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "faşist" suçlamasında bulunan Varank, "Ama bu normal, eğer ortada 'Bize oy veriyorsanız öğretmensiniz ama Cumhur İttifakı'na oy veriyorsanız öğretmen değilsiniz' diyen faşist bir genel başkan varsa bu tavır normal" ifadelerini kullandı.

Varank'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kast ederek 'faşist' demesi üzerine Meclis'te tansiyon yükseldi.

CHP'li vekiller, Bakan Varank'a tepki gösterdi. CHP'li Engin Altay, "Biz hırsızların düşmanıyız, hırsızların. Hırsızların düşmanıyız biz, sermayenin değil. Senin sermayen 5'li çete" dedi.

(ANKA)