Hazır giyim markası LC Waikiki’nin Yalova’da kurduğu lojistik merkezinin açılışında konuşan Bakan Mustafa Varank, firmanın çalışanlarına gönderdiği “LGBT çağrışımı yapan işaretleri kullanmayın” şeklindeki uyarısına, "Çok değerli buluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum" sözleriyle övgüde bulundu. Konunun tekrar gündeme gelmesinin ardından sosyal medyada LC Waikiki’ye yönelik boykot çağrıları yapıldı.

Bakan Varank’tan LC Waikiki’nin LGBTİ+ yasağına övgü: Çok değerli buluyorum

Hazır giyim firması LC Waikiki tarafından kurulan Yalova Lojistik Merkezi, dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı törenle açıldı.

Merkezin açılışında konuşan Mustafa Varank, LC Waikiki'nin çalışanlarına gönderdiği mailde, ‘LGBT çağrışımı yapan işaretleri’ kullanmamalarını istediğini hatırlatarak, temel haklar ve özgürlüklerle çelişen bu karardan övgüyle söz etti.

Varank, dünyada bir ‘LGBT dayatması’ olduğunu savunarak, "LC Waikiki'nin bu inisiyatifi almasını da ben çok değerli buluyorum ve kendilerine çok teşekkür ediyorum" sözleriyle firmayı tebrik etti.

“Böyle markaların gerisinin geleceğine de inanıyorum” diyerek piyasaya mesaj vermeyi de ihmal etmeyen Varank, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

bakan-varank-tan-lc-waikiki-nin-lgbti-yasagina-ovgu-1071660-1.

“AİLEYİ SAVUNMAYA ALLAH’IN İZNİYLE DEVAM EDECEĞİZ”

“Yaptığı hayırlarla herkese örnek olan bir grup ama buraya gelirken bir haber okudum ve bu işe de imza attılarsa, haber doğruysa ben kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Grup, çalışanlarına bir elektronik posta göndermiş ve demiş ki 'Lütfen ürünlerimizde LGBT çağrışımı yapan işaretleri kullanmayın. Bunlarla ilgili ürünleri üretmeyin. Çünkü bizim hassasiyetlerimiz var, sorumluluğumuz var.' Dünyada bir LGBT dayatması varken, bir cinsiyetsizlik dayatması varken LC Waikiki'nin bu inisiyatifi almasını da ben çok değerli buluyorum ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimse kusura bakmasın, siz ne yapıyorsanız yapın ama cinsiyetsizliği dayatırsanız, aile mefhumunun altını oymaya devam ederseniz ki biz de kimseye 'eyvallah' demeyiz, bunun karşısında dururuz. Böyle markaların gerisinin geleceğine de inanıyorum. Biz aileyi savunmaya Allah'ın izniyle devam edeceğiz.”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

LC Waikiki’nin aldığı bu karar, sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Twitter’da yapılan eleştirel paylaşımlar nedeniyle “LC Waikiki” en çok konuşulan konular arasında girdi.

Pek çok kullanıcı firmanın gökkuşağından korktuğunu belirterek, LC Waikiki’yi boykot edeceğini belirtti.

LGBT SEMBOLLERİNİ ÖRNEKLERLE AÇIKLAMIŞLARDI

LC Waikiki, Haziran ve Temmuz aylarında ürünlerde “gökkuşağı, unicorn, gökkuşağı+ unicorn temalarının LGBT algısı yaratabilecek şekilde kesinlikle kullanılmaması gerekir” şeklinde çalışanlarına bir mail atmıştı.

Şirketin yönetimi tarafından gönderilen mailde, “LGBT algısı yaratabilecek kullanımlardan kaçınılması” ifade edilmişti.

Maile ek olarak “LGBT sembolleri” başlıklı bir dosya da eklenmişti. Bu dosyada LGBTİ+ hareketinin küresel sembolleri yer alıyordu.