Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı bir açıklamayla, üniversite öğrencilerine 1,5 milyon TL tutarında destek verdiklerini belirtti.

Bakan Yanık: Öğrencilere 1,5 milyon TL destek verdik

Her geçen gün tırmanan ekonomik kriz nedeniyle yüz yüze eğitime başlayan üniversite öğrencilerin barınma ve eğitim sorunları yeniden gündeme geldi. Barınamadığını söyleyen öğrenciler, parklarda sabahladığı halde susturulmaya çalışılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Yükseköğrenim Yardımı' kapsamında bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine 1,5 milyon TL tutarında destek verdiklerini söyledi.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim süreçlerine Bakanlık olarak katkıda bulunduklarını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ayni ve nakdi olmak üzere yardım yapıldığını bildirdi. Bu sene içerisinde 2 bin 486 öğrenciye destek verdiklerini belirten Bakan Yanık, "Yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplamda 1,5 milyon TL tutarında destek verdik" açıklamasında bulundu.

Öte yandan öğrenciler, üniversitelerin açılmasıyla birlikte fahiş kira ve yurt ücreti artışları nedeniyle uzun süredir barınma sorunu yaşıyor. Ekonomik krizle birlikte artan geçim sıkıntısı üniversite öğrencilerini de etkilerken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğrencilere verilen kredi/burs yardımını, "Biz geldiğimizde 45 liracıktı, elinize dizinize dursun" diyerek savundu. Çeyrek altın fiyatı üzerinden yanıt veren ve "Barınamıyoruz" diyerek parklarda sabahlayan öğrenciler gözaltına alındı.