Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şubat ve Mart aylarında kadına şiddete yönelik artışı tolere edilebilir bulmasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Yanık, şiddetin pandemi gerilimiyle doğru orantılı olmadığını iddia etti.

Bakan Yanık, skandal 'tolere edilebilir' sözlerinin çarpıtıldığını savundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, perşembe günü meclis oturumunda kadına şiddetteki yükselişe yönelik yaptığı açıklamada, artışın tolere edilebilir olduğunu ifade etmiş, kamuoyu tepki göstermişti. Yanık, bugün yaptığı açıklamada ise kendisine karşı algı olduğunu savundu.

Yanık, ifadelerin "art niyetli şekilde sosyal medyada gündeme getirildiğini" öne sürdü. Yanık, "Meclis Araştırma Komisyonu'nda Perşembe günü yaptığım sunumda 2020 yılı Kadına Yönelik Şiddet verilerini paylaşırken kullandığım ifadeler bağlamından kopartılarak, art niyetli şekilde sosyal medyada gündeme getirilmekte" dedi.

Konuşmasının bulunduğu Meclis tutanağını paylaşan Yanık, "tolere edilebilir" ifadesini, salgın stresinden kaynaklanan, pandeminin yol açtığı gerginlikle doğru orantılı bir artış olmadığı anlamında kullandığını savundu.

Yanık, "Aradan geçen iki günün ardından çarpıtılması kötü niyetli bir yaklaşımdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle çalışıyorum. Tolere etmek ifadesini istatistiksel açıklama için kullandığım çok açık" dedi.