Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Eryaman Çocuk Evleri Sitesi’ne yaptığı ziyarette, 759’u çocuk, 248 yetişkin olmak üzere 1007 Ukrayna vatandaşının Türkiye’de yaşadığını açıkladı.

Bakan Yanık, Türkiye'deki Ukraynalı sayısını açıkladı
Fotoğraf: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Eryaman Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan Ukraynalı çocukları ziyaret etti.

AA'nın aktardığına göre, Bakan Yanık, ziyarette yaptığı açıklamada, Ukrayna’dan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen 759’u çocuk olmak üzere 1007 kişinin olduğunu belirtti.

Yanık, Ukrayna’da savaşın başladığı Mart 2022’den bu yana bin 195’i çocuk 502’si refakatçi olmak üzere toplam bin 697 Ukraynalı vatandaşın Antalya, Sakarya ve Ankara’ya yerleştirildiğini ifade ederek, “Bunlardan bir kısmı daha sonraki süreçlerde geri döndüler. Hatta biraz önce burada aramızda olan çocuklarımızdan birisiyle ilgili bir koruyucu aile kararı çıktığı, onun da geri döneceği bilgisini verdiler. Geri dönenleri çıkardığımızda bugün itibarıyla 759 çocuk, 248 yetişkin olmak üzere 1007 Ukrayna vatandaşı ülkemizde bulunuyor” dedi.

“ÇOCUK EVLERİ İNŞA EDİYORUZ”

Ankara Eryaman Çocuk Evleri Sitesi’nin çocukların psikososyal desteklerine uygun olduğunu belirten Yanık, “Savaşın ne kadar süreceğini öngöremediğimiz için çocukların daha uyum sağlayabilecekleri, psikososyal desteklerine uygun mekanları oluşturabilmek için onlar için çocuk evleri siteleri inşa ediyoruz. Burası zaten o amaca uygun inşa edilmiş yerler. Onları da yaptıktan sonra çocuklarımızın daha konforlu daha uygun şartlarla kalmalarını sağlayacağız” diye konuştu.