İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Göç İdaresi Başkanlığı’nın, göçmenlere yönelik söylemleri nedeniyle Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Bengi Başer hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından 3 isimden de Çataklı’ya tepki geldi.

Bakan Yardımcısı duyurdu: 3 isim hakkında suç duyurusunda bulunulacak

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdaresi Başkanlığı’nın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a, eski MHP Milletvekili Sinan Oğan ve Prof. Dr. Bengi Başer hakkında göçmenlere yönelik söylemleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözümona akademik ünvan taşıyan bazıları Türkiye’de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

3 İSİMDEN TEPKİ

Çataklı’nın bu yöndeki paylaşımının ardından Özdağ, Oğan ve Başer’den tepki geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “İsmail elin değmişken BM’de 9 milyon Suriyeliyi besliyoruz diyen Feridun Sinirlioğlu ve aynı açıklamayı 3 kez yapan MSB Hulusi Akar ile ilgili suç duyurusu yapar mısın? Ayrıca ben 5.3 milyon Suriyeli, 1.5 milyon Afgan diyorum. Oğan’ın 8 milyon Suriyeli dediğini duymadım. Ne içtin?” ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan da Çataklı’ya sosyal medya hesabından “şiir” yazarak tepki gösterdi. İsmail Çataklı’ya ‘Suriyeli’ diyen Oğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kendi öz yurdumda, ben miyim garip? Beni bir köşeye atan utansın. Eğilmiyor diye, Kurdu hor görüp, ‘Eli’ el üstünde tutan utansın!’ #sessizistila Sinan Oğan.”

Oğan bu ifadelerle Çataklı’yı etiketleyerek, “Suriyeli İsmail Çataklı” dedi.

Bengi Başer de, Çataklı’ya sosyal medya hesabından yanıt verdi. Başer, “Sayın İsmail Çataklı, bu ülkenin kurumlarından hakkıyla aldığımız ünvanlara” sözümona” diyerek hakaret edemezsiniz. Sayın MSB’nın da açıkladığı sayılara yapılan vurgular ve kaygılarımız ise yabancı düşmanlığı değil vatan sevgisinin tam da kendisinden kaynaklıdır! Bilesiniz” dedi.