Bakan Zeybekci: Gönlüm CHP'den yana

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AKP Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında ekonomi, terör ve koalisyon konularıyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Gönlünden geçen koalisyon partnerini açıklayan Zeybekci, "Bu benim kişisel görüşümdür; CHP ile koalisyon istiyorum. Ancak, CHP'nin samimiyetiyle ilgili şüphe içindeyim. CHP'den bazı isimler görüşmeler sürerken siyasi rant peşindeler. Gönlüm, CHP ile koalisyon kurulsun diyor ama CHP kendini kontrol edemiyor" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Denizli İl Başkanı Şahin Tin'in de katılımıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Ekonomi, operasyonlar ve koalisyon konularıyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Suruç'ta patlayan bomba ve 32 canın kaybedilmesinin ardından olayın en çok PKK tarafından kullanıldığını iddia eden Zeybekci, "PKK ile 35 yıldır mücadele ediyoruz. PKK'yı ahtapotun kafası olarak görmemek lazım, sadece kollarından biri. Milletimiz çok ağır bedeller ödedi. Kahroluyoruz. Türkiye terörden çok çekti. Cinayetlerden, patlayan bombalardan kim yarar sağlıyor oraya bakmak lazım. Birlik ve beraberliğe dikkat etmek lazım. 1980 öncesi devrimci, sağcı, solcu diye toplumu ayrıştıran ve Türkiye'yi yolundan alıkoyanlar kime hizmet etti iyi okumak lazım. Şimdi de Suruç'ta patlayan bombanın ardından harekete geçen ve canlarımızı alan ahtapotun kolu PKK, kime hizmet ediyor; oraya bakmak lazım. İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanı inşa edilirken bundan kim etkileniyor, kim rahatsız oluyor, buna bakmak lazım. Kanal İstanbul devreye girdiğinde, Mondros ne hale gelir onu düşünmek lazım. Suruç olayını PKK kullanmıştır. Asla ölmelerini istemeyiz ama o patlamada PKK ve HDP'liler neden yoktu? Suruç'u kullanıp terörü tırmandırdılar. Suruç'u iyi değerlendirmek, arka plana iyi bakmak lazım. Yapılan bu saldırıdan en çok kim yarar sağladı, oraya bakmak lazım. HDP, PKK'ya 'Elinizi tetikten çekin diyor.' Neden, silahlarınızı bırakın demiyor?" diye konuştu.
"HDP'yle kolisyon kapalı"
AKP 7 Haziran akşamı ne dediyse aynı duruşu sergilemeye devam ettiğini ileri süren Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "7 Haziran seçimlerini henüz sonuçlandıramadık. Milli iradeyi henüz yerine getiremedik. Seçimden sonra geniş katılımlı kamuoyu yoklamaları yaptık. Teşkilatlarımızın görüşlerini dinledik. Halkın verdiği talimatın yerine getirilmesi için çalışacağımızı açıkça beyan ettik. Millette zaten ülkenin büyümesi, gelişmesi, demokrasi için koalisyon kurulmasını istiyor. HDP, terör örgütüne arkasını dayadığı sürece koalisyon görüşmesi yapmayacağımızı baştan söyledik. Değişirler ve buna bizi inandırırlarsa o zaman görüşebiliriz. CHP ile koalisyon görüşmeleri daha kurumsal yürütülüyor. MHP ile diyaloglarla görüşmeler yapıldı. Temennim odur ki, koalisyon olsun. Bu ülke üzerinde kem gözlerin olması kaçınılmazdır. Keşke geniş katılımlı AK Parti, CHP ve MHP'nin içinde olduğu güçlü bir hükümet kurulsa. Ama bu mümkün görünmüyor. MHP, puan devşirme, oylarını arttırma niyeti içinde. CHP'nin kontrolsüz bir yapısı var. MHP de çarelerin tükendiği koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğu bir ortamda kamuoyuna dönüp beceremediler diyecek."
"Gönlüm CHP'den yana"
Gönlünden geçen koalisyon partnerini açıklayan Zeybekci, "Bu benim kişisel görüşümdür; CHP ile koalisyon istiyorum. Ancak, CHP'nin samimiyetiyle ilgili şüphe içindeyim. CHP'den bazı isimler görüşmeler sürerken siyasi rant peşindeler. Gönlüm, CHP ile koalisyon kurulsun diyor ama CHP kendini kontrol edemiyor" dedi. (DHA)


