Limak-Kalyon-Cengiz Ortak Girişim Grubu’nun elenmesi üzerine iptal edilen, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın görevinden alınmasına neden olan Çukurova Havalimanı ihalesi bir kez daha ertelendi.

Bakanı koltuğundan eden ihale yine ertelendi

EKONOMİ SERVİSİ

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elendiği Çukurova Havalimanı ihalesi bir kez daha ertelendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, daha önce 26 Ekim'de gerçekleştirileceği duyurulan söz konusu ihale 20 Kasım'a ötelendi. CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis KİT Komisyonu üyesi Aykut Erdoğdu, ihale ertelenmeden 2 gün önce yaptığı açıklamada, “Saray müteahhitleri elendiği için iptal edilen ihale, adrese teslim yeniden yapılacak” demişti.

Erdoğdu ihalenin ertelenmesi üzerine twitter hesabından yeni bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Açıklamalarımız sonrası Çukurova Havalimanı ihalesinin ertelendiği bilgisini aldım. Şimdi yeni bir formül arıyorlarmış. Ancak muratları değişmiyor. Havuzcu yandaşlara para kazandırmak için kamuyu zarara sokacaklar. Ben de enselerinde olacağım.”

SARAY MÜTEAHHİTLERİ ELENİNCE…

Çukurova Bölgesel Havalimanı üstyapı ihalesi 16 Mart 2020’de salgının Türkiye’de yayılmaya başladığı günlerde yapıldı. İhaleye Cengiz-Limak-Kalyon İnşaat’ın oluşturduğu ortak girişim grubu ile Günbeton İnşaat ve Terminal Yapı’nın oluşturduğu ortak girişim grubu katıldı. İhaleyi 100 milyon avro yatırım maliyetiyle Günbeton İnşaat ile Terminal Yapı’nın oluşturduğu ortak girişim grubu kazandı. Böylece Cengiz-Limak-Kalyon elendi. Ancak bu durum hükümetin hoşuna gitmedi. İhale yapıldıktan 12 gün sonra Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alınarak yerine Adil Karaismailoğlu atandı. Yeni bakan koltuğa oturduktan 18 gün sonra ise ihale Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin de tavsiyesiyle iptal edildi.