Bakanın kısa yanıtı itiraf gibi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a verdiği soru önergesine 13 ay sonra cevap geldiğini belirten CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer “Antalya’da hortumdan zarar gören sera miktarı verilerine ilişkin açıklama yapan Bakan, soru önergesine verdiği cevapta konu Tarım Bakanlığının uhdesinde, cevabını verdi” dedi.

Antalya’da 2019 Ocak ayı sonunda yaşanan şiddetli fırtına ve hortumdan hasar gören seralara ilişkin Berat Albayrak’ın ifadelerinin, Antalya Tarım İl Müdürlüğü verileriyle uyuşmadığını belirten CHP’li vekil Aydın Özer, soru önergesi verdi. Özer’in soru önergesine 13 ay sonra cevap veren Albayrak topu Tarım ve Orman Bakanlığı’na attı.

Kamuyu neden yanıltıyorsunuz?

Konuya ilişkin açıklama yapan Özer “Bakan’a yönelik sorularımız, onun kendi ağzından çıkan cümlelere ilişkindi. Biz, Antalya’da zarar gören sera miktarına ilişkin Tarım İl Müdürlüğü’nün verdiği rakamın altında bir rakam söyleyen Bakan Albayrak’a neden kamuoyunu yanılttığını sorduk. Gelen yanıtta muhatabının kendisi olmadığını söylüyor. Bakan kısa ve öz olarak ‘ben bilmediğim bir konuda konuşmuşum’ diye itirafta bulunuyor aslında. Bu nedenle halkımızı uyarmak isteriz, hükümet cephesinden gelen her lafa hemen inanmayın, algınızı açık tutup tüm bilgileri değerlendirin” ifadelerini kullandı.