Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ‘reform buluşmaları’ kapsamında bu kez de ‘muhafazakâr sermaye çevresi’ olarak bilinen MÜSİAD’ın yönetimiyle bir araya geldi. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ‘rezervlerin istenen düzeye çıkması için yabancı yatırımın gelmesi gerektiğini’ savundu.

Bakanlar bu kez muhafazakâr sermaye ile görüştü: Yabancı yatırım şart

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ‘reform buluşmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetimiyle bir araya geldi.

Bakanlar Lütfi Elvan ve Abdulhamit Gül ile yaptıkları toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan enflasyon ve rezervlere ilişkin, ‘rezervlerin istenen düzeye gelmesi için yabancı yatırım gerekliliğini’ savundu.

Kaan, “Saha yaygınlığımızın verdiği avantajla ekonominin sinir uçlarından gelen veriler toplanırken bir yandan da makro düzeyde Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumda büyüme bileşenlerinin nasıl şekillenmesi, sabit sermaye yatırımlarının nasıl artırılması gerektiği, yabancı yatırımcıların Türkiye’yi tercih etmesini sağlayacak ekonomik ve hukuki çerçevenin yeniden ortaya konması gibi hususları dile getirdik” dedi.

Kaan bununla birlikte, toplantıda rezervlerin yeniden istenilen düzeye gelmesi adına sıcak para girişinin yanında, ‘doğrudan yatırımların desteklenmesi gerektiğine’ de vurgu yaptı.

ELVAN’DAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ise iki saat süren toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Elvan, “İş dünyasıyla görüşmelerimize MÜSİAD ile devam ettik. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile MÜSİAD yönetiminin önerilerini aldık. İş dünyasının görüşleri, yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimize devam edeceğiz” ifadesini paylaştı.