Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Manavgat'ta yangınların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangın başladığı, yangınların 14 noktada kontrol altına alındığı, Ukrayna'dan dört tane daha yangın söndürme helikopteri geleceği bildirildi.

Bakanlar, yangınlarda son durumu değerlendirdi: Ukrayna'dan dört yangın söndürme helikopteri gelecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Manavgat’ta AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda, Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangın başladığı, yangınların 14 noktada kontrol altına alındığı kaydedildi. Öte Ukrayna'dan dört tane daha yangın söndürme helikopteri geleceği bildirildi.

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada yangınların kentteki bilançosunu da açıkladı. Kurum, ''48 mahallemiz doğrudan etkilenmiş durumda, tamamen boşalttığımız mahalle sayımız 31 ve kısmen zarar gören mahallelerimiz de 17 oldu'' ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yarın Ukrayna'dan dört tane daha yangın söndürme helikopteri geleceğini belirterek "Bir şirketten bulduk. Bu helikopterlerin bir avantajı da akşam saatlerinde de yangına müdahale edebilecek" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantının ardından açıklama yaptı.

ÇAVUŞOĞLU: YANGINLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Çavuşoğlu, Antalya'daki söndürme çalışmalarına devam edildiğini; sahadaki ekiplerin, Gündoğmuş Çayırözü'ndeki yangının bu gece kontrol altına alınabileceğini söylediğini aktardı.Kasabaların, mahallelerin, köylerin ve şehirlerin de yangından etkilendiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yarın Ukrayna'dan dört tane daha yangın söndürme helikopteri gelecek. Bir şirketten bulduk. Bu helikopterlerin bir avantajı da akşam saatlerinde de yangına müdahale edebilecek. Antalya ve Antalya dışında gelen tüm değişik kurumların destekleriyle işbirliği uyum içinde yangınla mücadelemizi sürdürüyoruz. Muğla ve diğer bölgelerde de yangınla mücadelede arkadaşlarımız gayret sarf ediyoruz. Isparta Sütçüler'deki yangına Tarım ve Orman Bakanımızı giderek çalışmaları yerinde gözlemlendi. Oradaki yangın kontrol altına alındı. Bu çalışmaları arkadaşlarımız sürdürürken onlara elimizden gelen desteği veriyoruz."

KARAİSMAİLOĞLU: YENİ YOLLAR AÇIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, "Yangının yerleşim yerleriyle ve diğer ormanlarla bağını koparmak için de yeni yollar açıyoruz" dedi.