Ulaştırma Bakanlığı, bakanlara gönderilen hediyelere ilişkin kayıtları soran CHP’li Antmen’e ‘Kayıt tutmuyoruz’ derken, Savunma Bakanlığı ise ‘Kayıt tutuyoruz’ dedi. Bakanlıklar arasındaki kayıt tutma farklılığını değerlendiren CHP’li Antmen, “Biri tutuyor, biri tutmuyor. Ulaştırma Bakanlığı usulsüzlük yapıyor” diye konuştu

Bakanlara gönderilen hediyelerin kaydı merak konusu: Biri kayıt tutarken öteki tutmuyor

BirGün/Ankara

AKP döneminde bakanların ne kadar sayıda ve miktarda hediye aldığını soran CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e “Kayıt tutmuyoruz” yanıtını gönderen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ardından Savunma Bakanlığı da yanıt gönderdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından gönderilen yanıtta, “Yasa gereği kayıt tutma işlemi gerçekleştirilmektedir. Hediyeler envantere kaydediliyor” dedi.

İki bakanlık arasındaki kayıt tutma farklılığına CHP Mersin Milletvekili Antmen tepki gösterdi. İki bakanlıktan birinin usulsüz işlemde bulunduğunu, bu işlem sahibinin yanıtlara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu ifade eden Antmen, “Biri kayıt tutuyor, diğeri ise tutmuyor. Böyle iş mi olur?” diye sordu.

TÜM BAKANLAR AÇIKLAMALI

Tüm bakanlıklara, bakanların nereden ve kimden, ne değerde hediyeleri aldıklarını sorduğunu hatırlatan Antmen, Ulaştırma Bakanlığı’nın usulsüz bir işleme imza atarak, “Kayıt tutmuyoruz” yanıtını verdiğini hatırlattı. Antmen şu değerlendirmeleri yaptı: “Yani bir iş adamı gelir 1 milyon dolarlık bir hediye verebilir ama bunun kaydı tutulmaz demektir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yanıtı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı hediyelerle ilgili soru önergemize yanıt verdi. Milli Savunma Bakanlığı, Hulusi Akar imzalı yanıtında diyor ki ‘Bakanlara verilen hediyeler 3628 sayılı mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 3’üncü maddesi kapsamında irad olarak Bakanlık envanterine kaydedilmektedir.’ Yani bir bakanlık açık açık ‘kayıt tutmuyoruz’ diyor, diğer bakanlık ‘Rüşvet ve Yolsuzluklarla mücadele kapsamında tutuyoruz’ diyor. Bu konunun takipçisiyiz. Tüm bakanlar ne hediye aldığını açıklamalı ve envantere de kaydettirmeli.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.