birgün

9° AÇIK

Bakanlığın bir kişilik işçi alımı ilanına bin 948 kişi başvurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Niğde’de alacağı bir temizlik işçisi için bin 948 kişi başvurdu. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Bir kişilik iş için bin 948 kişi başvuru yapıyorsa TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. TÜİK'in verdiği işsizlik rakamlarında düştüğü söyleniyor ama gerçekler öyle değil. Bir kişilik ilan için bin 948 kişi başvuruyor burada bir tezatlık var” dedi.

GÜNCEL 15.08.2022 17:01
Bakanlığın bir kişilik işçi alımı ilanına bin 948 kişi başvurdu Fotoğraf: ANKA
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Niğde’de bir temizlik işçisi almak için ilan verdi. Başvurular ‘işkur.com.tr’ üzerinden alındı. Başvuru süresinin dolmasının ardından, kriterlere uygun kişilerin listesi adaylara açıklandı.

Açıklanan listede, Niğde'deki bir kişilik temizlik işçisi kadrosuna bin 948 kişinin başvurduğu görüldü.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, TÜİK'in açılladığı işsizlik oranlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Adem, açıklamasında şunları kaydetti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Niğde'de bir erkek işçi alımı için yaptığı ilana, Niğde için bin 948 kişi başvurmuştur. Bir kişilik iş için bin 948 kişi başvuru yapıyorsa TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. TÜİK, bir an önce tüzel kişiliğine kavuşup, bir an önce Türkiye'de ne kadar işsiz sayısı vardır, gerçekleri açıklamalıdır. TÜİK'in verdiği işsizlik rakamlarında düştüğü söyleniyor ama gerçekler öyle değil. Bir kişilik ilan için bin 948 kişi başvuruyor burada bir tezatlık var."

(ANKA)

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Birgün'e Abone ol