HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, tarikattaki çocuk istismarı ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın haber ortaya çıktıktan müdahale ettiği eleştirilerinin, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bülteninde yer verilmesine tepki gösterdi. Paylan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ne zaman harekete geçiyor? Timur Soykan bu rezaleti ortaya çıkardığı zaman, yani bundan bir hafta önce harekete geçiyor. Savcılığa o zaman müdahil oluyor. Peki arkadaşlar bu gerçek ile bu dezenformasyon birbiri ile uyuşuyor mu” diye sordu.

Bakanlığın istismara geç müdahalesi dezenformasyon bülteninde: HDP'li Paylan'dan İletişim Başkanlığı'na tepki
Fotoğraf: AA

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında Kadir İstekli ile ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması olayıyla ilgili haftalık ‘dezenformasyon bülteninde’ yer veren İletişim Başkanlığı'na tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

İletişim Başkanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Tek adam rejiminin bir propaganda bakanlığı var. Biliyorsunuz, tek adam rejimleri tekçilik isterler. Propaganda bakanlığı da bilgi, iletişim ve medya konusunda tekçiliği amaçlayan bir bakanlık olarak kuruldu maalesef. Propaganda bakanı olarak da Sayın Fahrettin Altun atandı. Amacı tek ses yaratmak ve buna aykırı her sesi de kriminalize etmek. George Orwell, 1984 romanında hakikat bakanlığının tanımını yaptı ya. İşte tam o tanıma uygun bir bakanlık kuruldu, propaganda bakanlığı" eleştirilerinde bulundu.

“İLETİŞİM BAŞKANLIĞI, DEZENFORMASYON BAŞKANLIĞIDIR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuk istismarı skandalına geç müdahale ettiği eleştirilerini dezenformasyon bültenine alan İletişim Başkanlığı'na tepki gösteren Paylan, şunları kaydetti:

"Bu dezenformasyon bültenlerini inceledim, inanın pek çok dezenformasyon dolu. Bir, iki örnek vereceğim. Biliyorsunuz, 6 yaşındaki bir çocuğumuzun istismar edilmesi ve cinsel saldırıya maruz bırakılması hakkında bir infial var. Öyle değil mi? Bu meseleye bir çözüm arıyoruz değil mi? İletişim Başkanlığı ne yapıyor arkadaşlar? Bununla ilgili tek bir haber var. Ne diyor? Aile Bakanlığı 2 yıldır neredeydi? 6 yaşındaki istismar edilen kadına sahip çıkılmadığı iddiası hakkında, dezenformasyon var diyor. Okuyayım mı? Ne diyor? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğun cinsel istismarı iddiasıyla açılan davada, müdahil olmuştur, çocuğa sahip çıkılmıştır diyor. Haber bu kadar. Haber burada bitiyor. Bu gerçek mi? Size ulaşan bilgiler dahilinde bile bu gerçek mi, yoksa dezenformasyon mu?

Peki gerçek ne? Bu çocuğumuz 6 yaşında evlendiriliyor, yıllarca cinsel istismara maruz bırakılıyor. Ondan sonra 30 Kasım 2020’de ŞÖNİM’e (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) başvuruyor yani devlete başvuruyor, beni korumaya alın diyor. Aynı gün savcılığa da başvuruyor, bundan tam 2 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na beni koru, sahip çık, bana tecavüz edenlerle ilgili de savcılığa başvurdum, bununla ilgili yargı sürecini takip et diyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ne zaman harekete geçiyor? Timur Soykan bu rezaleti ortaya çıkardığı zaman, yani bundan bir hafta önce harekete geçiyor. Savcılığa o zaman müdahil oluyor. Peki arkadaşlar bu gerçek ile bu dezenformasyon birbiri ile uyuşuyor mu? Uyuşmuyor. İşte bu yüzden diyoruz İletişim Başkanlığı, dezenformasyon başkanlığıdır.”

(ANKA)