Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağlanan desteği faiziyle birlikte geri istediği Emin Alper imzalı Kurak Günler, vizyondaki ilk haftasında büyük bir başarı elde ederek 51 bini aşkın seyirciye ulaştı. Kurak Günler böylece, Türkiye’yi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa sahip yapım oldu. Emin Alper, gösterdiği ilgi nedeniyle izleyiciye teşekkür etti.

Bakanlığın verdiği desteği geri istediği Kurak Günler, gişede rekor kırdı

HABER MERKEZİ

Dünya prömiyerini Cannes’ın ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde yapan, eleştirmenlerin övgüyle bahsettiği Emin Alper’in son filmi Kurak Günler, vizyona oldukça hızlı girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağlanan desteği faiziyle birlikte geri istediği film, vizyondaki ilk haftasında 51 bin seyirciyi aştı.

Box Office Türkiye’nin paylaştığı bilgilere göre 9 Aralık’ta vizyona giren Kurak Günler, Türkiye’yi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza attı.

Rekorun önceki sahibi ise Nuri Bilgi Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmiydi. Ahlat Ağacı ilk haftasında 46,9 bin, toplamda da 246,8 bin seyirciye ulaşmıştı.

Ceylan’ın bir diğer filmi Kış Uykusu ise 43,5 bin seyirciye ulaştıktan sonra, toplamda 304,8 bin kişi tarafından izlenmişti.

Yönetmen Emin Alper, gişedeki başarının ardından izleyiciye Twitter'dan teşekkür etti.

BAKANLIK’TAN SKANDAL KARAR

Kurak Günler’in yönetmeni Emin Alper, 8 Aralık’ta yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün filme sağladığı finansal yapım desteğini faiziyle birlikte geri istediğini duyurmuştu.

“Ülkemizde hiçbir başarının cezasız kalmadığının talihsiz bir örneği olmuştur” ifadeleriyle karara tepki gösteren Emin Alper ile yapımcı Nadir Öperli, yaptıkları ortak açıklamayla, “Kurak Günler'i 9 Aralık tarihinden itibaren sinemalarda bilet alarak izlemeye davet ediyoruz” diyerek izleyiciye çağrı yapmıştı.

FİLMİN KONUSU VE BAŞARILARI

Emin Alper tarafından yazılıp yönetilen ve yönetmenin dördüncü uzun metraj filmi olan Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim ve avukat oğlu Şahin, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

Filmin başrollerinde Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Selin Yeninci ve Erol Babaoğlu yer alıyor.

Kurak Günler, dünya prömiyerini Mayıs ayında sinemanın en prestijli organizasyonlarından 75. Cannes Film Festivali’nin ‘Belirli Bir Bakış’ (‘Un Certain Regard’) bölümünde yaptıktan sonra, Ekim ayında 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne damga vurmuştu.

Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ödüllerinde Kurak Günler, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Yardımcı Erkek”, “En İyi Müzik”, “En İyi Kurgu”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “Cahide Sonku Ödülü”, “SİYAD En İyi Film”, “Film-Yön En İyi Yönetmen” olmak üzere 9 dalda ödül kazanmıştı.

'Kurak Günler' Hırvatistan'ın bu sene 69'uncusu düzenlenen Pula Film Festivali'nden 3 ödülle dönmüştü. Film, 'en iyi film', 'eleştirmenler jürisi özel ödülü' ve 'en iyi ortak yapım' ödüllerini almıştı.

ÇİĞDEM MATER, FİLMİN ORTAK YAPIMCILARINDAN

Kurak Günler’in ortak yapımcıları arasında Gezi Davası tutuklusu Çiğdem Mater de bulunuyor.

Emin Alper, 75. Cannes Film Festivali'nde filmin gösteriminin ardından yaptığı açıklamada Mater’e selam göndererek, “Meslektaşımız ve filmimizin ortak yapımcılarından biri olan Çiğdem Mater'e teşekkür ederim. Şu an bizimle değil, çünkü kendisi gülünç bir dava sonucu hapse atıldı. Bizimle olmasa da aklımız ve kalbimiz onun yanında” ifadelerini kullanmıştı.