Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sözcü yazarı Zeyrek'in bakanlığa ilişkin açıklamalarını ve gösterdiği belgeyi yalanladı. Bakanlığa yanıt veren Zeyrek, söz konusu belgeyi bakanlığın internet sitesinden aldığını söyledi.

Bakanlık, 'Belge diye gösterilen kâğıt' dedi, Zeyrek yanıt verdi: Sizin sitenizden aldım

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maaş promosyonları ile personele verilen giyim yardımı alacaklara ilişkin listede Bakan Kurum ve bakan yardımcılarının da olduğu ve söz konusu yardımın bir kısmının bakanlık masrafları için kullanıldığına ilişkin açıklamalarını yalanlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Zeyrek'in gösterdiği belgeye 'kâğıt' dedi. Fotoğrafları bakanlığın internet sitesinden aldığını belirten Zeyrek ise "Fotoğrafta göreceğiniz gibi bakanlığın internet sitesinden aldım" dedi.

Zeyrek 7 Kasım'daki "Bakan giyim yardımı aldı mı?” başlıklı yazısında, personele yapılan giyim yardımından Bakan Kurum dahil olmak üzere teknik personel dışındaki isimler tarafından da kullanılılıp kullanılmadığını sordu, bir kısmının ise bakanlığın masrafarı için harcandığına ilişkin iddiaları yazdı.

Söz konusu iddiayı yalanlayan bakanlık konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını aktardı.

ZEYREK BELGE PAYLAŞTI

Bakanlığın iddiaları yalanlamasının ardından bugün "Bunlar da mı yalan" başlığıyla konuya ilişkin yeni bir yazı kaleme alan Zeyrek, bakanlıktan gelen “yalanlama” açıklamasına belge yayınlayarak yanıt verdi. Zeyrek, "Belgelerden de anladığınız gibi yazım dedikodu falan değil" ifadelerini kullandı.

Zeyrek'in ikinci yazısının ardınndan bakanlık, "Giyim yardımıyla ilgili yalan habere ‘belge’ diye gösterilen kâğıtla devam ederek algı yaratmak isteyenlere cevabımızdır" ifadeleriyle yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Giyim yardımı alabilecek personel listesi usul ve esaslara göre tüm bakanlık personelindeki unvanları kapsamaktadır. Ama giyim yardımı alanlar listesinde kimlerin giyim yardımı aldığı açıklıkla görülmektedir. Kendilerine tavsiyemiz kaynaklarından o listeyi temin etmeleridir. Zira bakan, bakan yardımcıları tek bir kuruş giyim yardımı almamıştır. Konuyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup tüm bilgi belgeler yüce Türk yargısıyla paylaşılacaktır" denildi.

Sosyal medya hesabından bakanlığın açıklamasını alıntılayan Zeyrek ise şunları kaydetti: "Altına koca koca bürokratların sendikacıların imza attığı belgeyi “kağıt” ilan ettiniz ya… Kaynağıma da laf etmişler. Fotoğrafta göreceğiniz gibi bakanlığın internet sitesinden aldım :) Gerçekten kelimeler kifayetsiz kalıyor."