Google Play Store
App Store

Munzur Vadisi Milli Parkı’nın Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme hükümleri gereğince ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ ne alınması için ‘Dünya Kültür Mirası Komitesi’ne sunulması çağrısında bulundu.

Bakanlık ‘Dünya Mirası’ talebine sessiz

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi, Dersim’de baraj tehdidi ile karşı karşıya olan evrensel kültürel ve doğal değerlere sahip olan Munzur Vadisi Milli Parkı’nın Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme hükümleri gereğince ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ ne alınması için ‘Dünya Kültür Mirası Komitesi’ne sunulması çağrısında bulundu.

Girişimden Av. Barış Yıldırım, yaptıkları başvuruya kültür bakanlığının sessiz kaldığını söyledi. Hukuksal olarak bir alanın Dünya Kültür Miras Listesi’ne aday gösterilmesinin Kültür Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girdiğini vurgulayan Yıldırım, “Bakanlık talebimize verdiği yanıtta ‘Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uzmanlarınca inceleme yapılarak, Munzur Vadisi Milli Parkı’nın UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne ve sonrasında Dünya Miras Listesi’ne alınma konusu değerlendirilebilir’ demişti. Ancak bugüne kadar uzmanlarca herhangi bir inceleme yapılmadı” dedi.

Yıldırım Dersim Belediyesi’nin konu hakkında üzerlerine dşeni yapmaya hazır olduklarını, önümüzdeki günlerde Belediye’ye dosya ile başvuruda bulunacaklarını da açıkladı.