İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu'nun sosyal medya danışmanlığını yürüten Emin Şen'in kamu personeli olmadığına ilişkin SGK dökümlerini paylaştı. Bakanlık, Şen'in Soylu için çalışan 8 bin kişilik bir troll ordusunun sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığı açıklamalarını ise yanıtsız bıraktı.

Bakanlık Emin Şen'e ilişkin SGK dökümlerini paylaştı, ihale açıklamaları yanıtsız kaldı!

İçişleri Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya danışmanlığını yürüten Emin Şen'in kamu personeli olmadığına ilişkin SGK dökümlerini paylaşıldı.

Şen'in Bakanlık Müşaviri veya 657’ye tabi devlet memuru olmadığı kaydedilen açıklamada, Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın ve ortağı olduğu 'Native Şirketi'nin sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından aldığı yüzbinlerce dolarlık ihalelere ilişkin açıklamalara ise yanıt verilmedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Şen'in, Bakanlık Müşaviri ve 657'ye tabi devlet memuru olduğu yönündeki haberlerin 'kasıtlı şekilde sürdüğü' iddia edildi. Emin Şen'in, SGK dökümünün paylaşıldığı açıklamada, "Sayın Bakanımızın çok uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürüten Emin Şen'in kamu personeli olmadığı SGK dökümlerinde çok açık şekilde görülecektir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık'tan CHP Grup Başkanvekili Özel'in, Şen’in sahibi olduğu SM360’ın ve ortağı olduğu 'Native Şirketi'nin sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından aldığı yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığı iddialarına ise yanıt gelmedi.

NE OLMUŞTU?

CHP'li Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını açıklamıştı. Özel, 'Emin Şen liderliğinde 8 bin kişilik bir troll ordusunun Soylu için çalıştığını' söylemişti. Özel, Şen'in bakanlık çalışanlarına ve il il dolaşarak çeşitli seminerlerle 'trollük' eğitimleri verdiğini ifade etmişti. Özel ayrıca, Emin Şen'in Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptığını da aktarmıştı.

Özel'in aktardığına göre, Şen'in sahibi olduğu SM360 Ajans'ın eski ortakları arasında Neslihan Er Oğur ve Mücteba Kılıç bulunuyor. Mevcut çalışanlar arasında ise Emin Şen'in kardeşi Ömer Enis Şen var. Özel, eski ortaklardan Mücteba Kılıç için Gülen yapılanmasının lideri Fetullah Gülen'in alnından öptüğü kişi olarak bahsediyor.