Sağlık Bakanlığı, aşı sorgulama sistemini ikinci bir duyuruya kadar kapattı. Bakanlık, aşıların tekrar kişilere reçete ile verilmesi işlemine devam edilmesi kararı aldı.

Bakanlık geri adım attı: Grip aşıları tekrar reçeteye döndü

Sağlık Bakanlığı, aşıların tekrar kişilere reçete ile verilmesi işlemine devam edilmesi kararı aldı.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Sağlık Bakanlığı, dün gece yarısı ASM hekimlerine gönderdiği mesaj ile aşı sorgulama sisteminin ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık duyurusunda, “influenza aşı listesi ve kişi influenza sorgulama servisleri Sağlık Bakanlığı tarafından 21.12.2020 saat 01:00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar kapatılmıştır. Aşı “Reçetem Sistemi” üzerinden kişilere reçete edilerek işlemler devam edecektir” denildi.

Sağlık Bakanlığı geçen haftanın son günü risk grubundaki yurttaşlara gönderdiği mesajda, grip aşılarını ASM'lerde olabileceklerini duyurmuş, ancak Aile Hekimlerinin listesindeki kişi sayısı kadar aşı göndermemişti. Büyük bir tedirginlik yaşayan hekimler, sosyal medya gruplarında, platformlarda, “Pazartesi sabahı çok büyük bir kalabalık ASM'lere başvuracak bu talepleri karşılanamayınca orada şiddet ortamı olacak, bulaş riskinin çok daha arttığı bir ortam oluşacak” kaygısını dile getirmişti. Bakanlığın aldığı karar hem hekimleri, hem de bulaş riski nedeniyle ASM’lere gitmekten korkan yurttaşları rahatlattı.

TTB: BAKANLIK DOĞRUSUNU YAPTI

Bakanlığın geri adım atmasıyla doğrusunu yaptığını söyleyen TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları, “Bakanlık doğrusunu yaptı. Keşke bu tür kararlar alınmadan bizlerle görüşülse. Bir şekilde doğruyu birlikte bulsak. Tek taraflı alınan bu tür kararlarla kaotik durumlara yol açılıyor. Şu anda bakanlığın kararından haberi olmayan bir çok yurttaş ASM'lere yığınak yaptı” diyerek sağlıklı kararların birlikte alınması çağrısı yaptı.