Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki tartışmalı çocuk protokolüne karşı dava açtı. Dernek, "4-6 Yaş Kuran Kursu Desteği Programı Protokolü"nün iptalini istedi.

Bakanlık ile Diyanet'in tartışmalı protokolüne dava
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “4-6 Yaş Kuran Kursu Desteği Programı Protokolü”nün iptali talebiyle dava açtı.

Ankara İdare Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde, “Söz konusu idari işlem amaca uygunluk da taşımamaktadır. Öyle ki, 4-6 yaş arası çocukların Kur’a kursuna kaydolmaları karşılığında giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na ödenmesinin ülkedeki gelir adaletsizliğinin önlenmesi ile hiçbir ilintisi bulunmamaktadır. İdari işlemin bir an için yetkili idari makam tarafından (Cumhurbaşkanı Kararı ile) yapıldığı düşünülse dahi kanuna ve Anayasa’ya uygunluk taşımadğından ötürü konu, sebep ve maksat bakımından hukuka uygun olmadığı açıktır” denildi.

"LAİKLİĞİN İHLALİNE DAHA FAZLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Dernekten yapılan açıklamada ise “Çocuklarımızın zihinlerinin esir edilmesine, laikliğin ihlaline, emekçi halkın alınteriyle birikenlerin Diyanet’e aktarılmasına daha fazla izin vermeyeceğiz. Dostlarımızı sessiz kalmamaya, hesap sormaya, çocukların alet edildiği bu harami düzene boyun eğmemeye çağırıyoruz” mesajı verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 17 Ocak 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile “4-6 Yaş Kuran Kursu Desteği Programı Protokolü” imzalamıştı.