Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 67 kişi yaşamını yitirdi, 1407 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " Ağır hasta sayımızda düşüş devam ediyor. İyileşen hastalarımızın sayısı yeni hasta sayısına yakın" dedi.

Bakanlık koronavirüs verilerini açıkladı: Son 24 saatte 67 can kaybı

Sağlık Bakanılığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili güncel verileri açıkladı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 67 kişi yaşamını yitirdi, 1407 yeni vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 8 bin 262'ye, toplam vaka sayısı 320 bin 70'e yükseldi.

Bugünkü iyileşen hasta sayısı 1402 olurken, toplam iyileşen hasta sayısı 281 bin 151'e ulaştı.

Hastalarda zatürre oranı yüzde 6,4 olurken, yatak doluluk oranı yüzde 49,3 olarak kayıtlara geçti.

Ventilatör doluluk oranı yüzde 32,3 olurken, ortalama temaslı tespit süresi 8 saat olarak açıklandı.

Ağır hasta sayısı ise 1507 olarak kayıtlara geçti.

bakanlik-koronavirus-verilerini-acikladi-son-24-saatte-67-can-kaybi-787565-1.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, "Bugün tespit edilmiş 1.407 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımızda düşüş devam ediyor. İyileşen hastalarımızın sayısı yeni hasta sayısına yakın. Tedbirler elimizdeki en güçlü silah. Tedbirlere birlikte uyarak bu mücadelenin galibi olalım" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt vermişti. Koca, vaka artışını, 'hasta' ve 'vaka' ayrımıyla açıklamıştı.

Koca, açıklamasında şunları söylemişti: "Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır.”

Fahrettin Koca’nın bu açıklamaları, sosyal medya, muhalefet ve Türk Tabipleri Birliği tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tepkiler üzerine bugün bir açıklama daha yapan Koca, "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır" açıklamasını yapmıştı.