Bakanlık logoları Meclis gündeminde

Tarım Bakanlığının yeni logosunu “Ne ağaç var ne toprak, resmen Türkiye tarımını getirdiğiniz noktanın özeti olmuş” diye eleştiren CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bakanlıkların yeni logolarının neden kaşe sitelerindeki tasarımlara benzediğini sordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda yapılan çalışmalar ile 16 bakanlığın logosu yenilendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı yeni logolarını kurumsal internet sitelerinde kullanmaya başladı. Diğerlerinin de önümüzdeki günlerde kullanmaya başlayacağı belirtilen yeni logoların Cumhurbaşkanlığı Forsu ile uyum içinde hazırlandığı, 16 yıldızla çevrilen logolarda her bakanlık için özel bir görselin tasarlandığı ifade edildi.

bakanlik-logolari-meclis-gundeminde-528937-1.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir soru önergesi vererek, bakanlıklar için hazırlanan logoları sordu. Özer şu sorulara yanıt istedi:

*Bakanlıkların yeni logoları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde mi, yoksa dışarıdan hizmet satın alınarak mı yaptırılmıştır?

*Yeni logolar dışarıdan hizmet satın alınarak yaptırıldıysa, maliyeti ne kadardır?

*Yeni logolar sıfırdan mı tasarlanmıştır?

*Yeni logoların, atozstamps.com veya saltlakestamp.com gibi kaşe ürün tasarım sitelerindeki örnek profesyonel kaşe tasarımlarına benzemesinin nedeni nedir?

TOPRAK OLSA NE, BUĞDAY OLSA NE

Öte yandan önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda “Tarım Bakanlığının hedefi, benim ülkemde sürülecek tarla, gölgesinde dikilecek ağaç bırakmamak mı?” diye soran CHP’li Özer, bakanlığın yeni logosunu da şu sözlerle eleştirmişti:

“Bilindiği üzere, tüm bakanlıklara yeni rejime uygun kurumsal kimlikler oturtulmaya çalışılıyor. Tarım Bakanlığının yeni logosu bence en başarılılarından birisi. Allah aşkına logoda ne ağaç var ne toprak var ne buğday var ne başak var. Resmen Türkiye tarımını getirdiğiniz noktanın özeti olmuş. Üreticimiz gübresinden fidesine, ilacından mazotuna, yüksek maliyetle üretim yapıyor, hep zararda, sırtındaki borç yükünden bir türlü kurtulamıyor. Tüketicimiz pazarda, markette yüksek fiyat nedeniyle evine sebze, meyve alamıyor. Hükûmet de gıda enflasyonuna bir çözüm bulamazken Tarım Bakanlığının logosunda toprak olsa ne olacak, buğday olsa ne olacak. Önemli olan bakanlığın fikrinde ne olduğu, çünkü zikri hepimizin malumu.”