Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmaniye Müdürlüğü’ne tahsis ettiği gezici kütüphanede Osmaniyeli birçok isme yer verirken Yaşar Kemal’e yer vermedi. Osmaniyeli yurttaşlar duruma tepki gösterdi.

Bakanlık, memleketine gönderdiği kütüphanede Yaşar Kemal’i ‘unuttu’
Fotoğraf: ANKA

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi’ne tahsis ettiği gezici kütüphane aracında yer alan yazar ve şairlerin arasında Osmaniye doğumlu yazar Yaşar Kemal’in olmaması tepki çekti. Osmaniye 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Fatma Keskinbaş, “Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından yaklaşık 2,5 ay önce Osmaniye’ye tahsis edilen gezici kütüphane otobüsü üzerinde birçok yazarın fotoğrafları ve isimleri yer alırken, Osmaniye’nin Hemite köyünde doğup büyüyen dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in fotoğrafı ve isminin olmamasına tepki geldi.

"BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ"

ANKA’dan Burhan Demircioğlu’na konuşan Osmaniye 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Fatma Keskinbaş, Yaşar Kemal’in fotoğrafının olmamasının üzücü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yaşar Kemal’imizin ismi, yazarımızın isminin olmasını istiyoruz, bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Buralarda Yaşar Kemal’in adının olmaması eminim halkımızı rahatsız edecektir. Doğma büyüme Osmaniyeli olan Yaşar Kemal’imizin isminin otobüste, resminin olmasını istiyoruz."

Osmaniyeli Mustafa Demir ise "Osmaniye’mize gelen Kültür Bakanlığı’nın gönderdiği gezici kütüphanenin üzerinde yazarlarımızın resimleri ve isimleri var. Ne üzücü ki Osmaniye’de doğmuş, Osmaniye’de büyümüş, Osmaniye’nin değeri Yaşar Kemal, bugün Adana’yı dünya tanımaz iken, öbür illeri tanımaz iken Yaşar Kemal’i tanıyor. Neden Kültür Bakanlığı Yaşar Kemal’i tanıyamamış? Bu yanlıştan dönülmesini önemle rica ediyorum" dedi.

Yaşar Kemal’in doğduğu Hemite köyünde yaşayan yöresel halk şairi Seyfi Metin ise, "Bu köyde doğdum, bu köyde yaşıyorum şu anda. Kültür Bakanlığı halk şairiyim. Osmaniye kütüphanemizin, gezici kütüphanemizin üzerinde bütün ünlü yazarların resmi varken dünyaca ünlü şair, yazar olarak Yaşar Kemal’in resminin olmaması beni gerçekten üzüyor, yetkililere sesleniyorum" diye konuştu.