CHP’li Barış Yarkadaş, anaokulu öğrencilerine yaptırılan silahlı gösterinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylanmasının ‘dehşet verici ve korkutucu’ olduğunu söyledi

Bakanlık ‘silahlı eğitim’de sakınca görmedi

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP'li Maraş Belediyesi'nin bir etkinliğinde ve Sinop'un Gerze İlçesi'ndeki bir Kuran Kursu'nda öğrencilere yaptırılan 'silahlı gösteri'yi Meclis gündemine taşıdı. Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu uygulamayı derhal durdurmasını istedi. MEB ise CHP'li Barış Yarkadaş'a yazılı bir cevap verdi. Bakanlık, Yarkadaş'ın belgesiyle sunduğu “silahlı eğitim ve gösteri” fotoğraflarında “herhangi bir sakınca görmedikleri”ni belirtti. Bakan İsmet Yılmaz imzasıyla verilen cevaba tepki gösteren Yarkadaş, “Bakanlık silahlı cihadı ve silahlı gösterileri normal buluyor, bir sakınca görmediklerini ifade ediyor. Bunun adı, cihadı, silahlı eylemleri ve yeni katliamları teşvik etmektir. Kindar nesilden sonra 'Katil Nesil' için düğmeye basıldığı görülüyor” dedi.

‘Derhal iptal edin’
Hiç kimsenin anaokulu öğrencilerine yaptırılan silahlı gösteriyi savunamayacağını belirten Yarkadaş, “Bakanlık bu gösterilerin Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne göre yapıldığını belirtiyor. Bu ülkenin çocuklarına ve geleceğine bu kötülüğü yapmayın. O yönetmeliği derhal iptal edin. Elinizi çocuklarımızdan çekin” çağrısında bulundu.

Öte yandan Yarkadaş, Ensar Vakfı'nın okullarda dağıtılmaya başlanan “İmam Hatiplilik Şuuru” adlı kitabı da TBMM gündemine taşıdı. Yarkadaş, “Siz ülkemizi bir iç savaşa mı sürüklemek istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti. CHP’li Yarkadaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu saçmalıklara son verin. Türkiye'yi büyük bir kaosa sürüklüyorsunuz!”