Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘çevre ve medya’ başlıklı söyleşisi için konuşmacı olarak çağrılan TV ünlüsü Hakan Ural, kendisine gelen tepkilere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ön saflara sürerek yanıt verdi.

Bakanlık söyleşisine çağrılmıştı: Hakan Ural'dan tepkilere Erdoğan'lı yanıt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 'çevre ve medya' söyleşisine TV ünlüsü Hakan Ural'ı konuşmacı olarak çağırdığına dair BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberinin ardından Ural’dan tepkilere yanıt geldi. Hakan Ural, “Beni sadece siyasi görüşüm nedeniyle eleştiriyorlar. Bunların derdi Hakan Ural değil, Bunlar Tayyip beyin kurduğu memleketi sevmiyor” dedi.

Hakan Ural’ın katılacağı etkinlik için yurttaşlara SMS gönderirken afişler de basılmıştı. BirGün'ün ulaştığı bakanlık çalışanları, "Kendimizi aşağılanmış hissettik" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin gündeme gelmesinin ardından oluşan tepkilere Hakan Ural’dan yanıt geldi. Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuşan Ural, şu ifadeleri kullandı:

"Yazılanlar eleştiri boyutunda kalmıyor. Hakarete varıyor. İnsanın anasına, babasına bile sövüyorlar. Bu cenahın karşıt görüşlere karşı tutumu hep böyle. Beni ben olduğum için değil, siyasi görüşüm nedeniyle hedef haline getiriyorlar. Hâlbuki ideolojik farklılıklar zenginliklerimizdir. Eleştiri elbet olacak ancak hakaret ediyorlar.

Ben ortaokul 2 terkim kendimi bu kadar geliştirdiysem. Şu an gençler ellerindeki imkanlarla kendilerini ne kadar geliştirebilir. Ben buna vurgu yapmak istedim.

Adamlar, Cumhurbaşkanına, milli savunmaya, vatana, millete sövüyor. Hakan Ural bu bağlamda kim ki? Vatan millete sövmeyi meziyet sayan bu zihniyetin eleştirileri benim nişanemdir. Karşıt görüşleri ötekileştirmeyi, zombi olarak görmeyi meziyet sayıyorlar. Ben vatan millet sevgimi dile getirdikçe buna tahammül edemiyorlar. Bu isimler değişir ancak zihniyet değişmez. Bin yıldan fazladır bu millet üzerine oynanan oyunlar tersine döndü. Asıl itirazları buna.

Benim yıllara dayanan kariyerim pek çok kişide yok. Kadir abi bile tercih etmediği için yok. Bir tek Cüneyt Arkın’da vardı. Beni halk izliyor, bunlar halkı sevmiyor. Bu cenahın saldırdığı kişi veya kurumlar benim nezdimde muteberdir, halkın yararınadır. Bunlar Tayyip beyin kurduğu, yarattığı memleketi sevmiyor.”