Bakanlık sözleşmeyi dinlemiyor

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in kadın cinayetlerine ilişkin soruları Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından cevapsız bırakıldı. Son günlerde gericilerin hedefindeki İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla verilerin toplanması için taraf devletlere sorumluluk yüklerken, Bakan Gül, ellerinde veri olmadığını itiraf etti.

Bakanlık koruma tedbiri ve uzaklaştırma karar sayıları, cinsel saldırı ve taciz, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki başlıklarındaki sorular için de yıllık olarak yayımlanan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü verilerini işaret etti.

CHP’li Yüceer’in kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı ve öldürülen kadınlara ilişkin sorularına yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Mağdurun cinsiyeti esas alınarak bilgi derlemesi yapılmıyor” dedi. Bunun bir itiraf olduğunun altını çizen Yüceer, “Adalet Bakanlığı’nın bu tutumu İstanbul Sözleşmesi’ne aykırıdır. Gül’ün yanıtı ile İstanbul Sözleşmesi’ndeki görevlere uyulmadığı itiraf edilmiştir” dedi.