Bakanlık sürgünleri itiraf etti

HABER MERKEZİ

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, 84 Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi işçinin tazminatsız sürgün edilişini itiraf ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde çalışan ve Birleşik Taşımacılık çalışanları Sendikasına üye olan emekçilerin bulundukları illerden rotasyon adı altında sürgün edilmelerinin nedenini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soran CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, gelen yanıtı, “İktidara yakın sendikaya üye olmazsanız sizi süreriz anlamına gelen bir sürgün itirafıdır” sözleriyle değerlendirdi.

Bakanlıktan gelen yanıtı değerlendiren Beko, “Gelen yanıtta, ‘Mevzuata aykırı fiil ve eylemler nedeniyle TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünde sendikalı ya da sendikasız personel hakkında doğal olarak inceleme ve soruşturmalar yapılmaktadır. Atama ve yer değiştirmeler, sendikal aidiyete göre değil, ilgili mevzuat çerçevesinde hizmet ihtiyaçları esasına göre yapılmaktadır’ deniliyor.

Bu bir sürgün itirafıdır ve emekçi işçilere ‘siz misiniz KESK’e kaydolan. O zaman sizi sürüm sürüm süründürürüm’ demek isteniyor. Sendikalı işçilere bir gözdağı veriliyor. Bunu da açıkça ortaya koymuş bulunmaktalar.”