Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, BirGün’ün “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna "En makul zamanda Kanal İstanbul’un ihalesinin yapılması ve yapımının başlatılması hedeflenmektedir" diye yanıt verdi.

Bakanlık'tan "Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?" sorusuna 'yanıt'

Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim ve inadına yapacağız" dediği, uzmanların ise bir çevre katliamına yol açacağını belirttiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili soruya yanıt verdi.

BirGün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak ve ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek?” diye sordu.
Bakanlığın yanıtında ise "Kanal İstanbul Projesi hususunda ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışmalarımız devam etmektedir. Gerekli çalışmalar ile birlikte en makul zamanda Kanal İstanbul’un ihalesinin yapılması ve yapımının başlatılması hedeflenmektedir" denildi.

MALİYETİ 20 MİLYAR DOLAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesinin maliyetine dair bir açıklama yapmı 15 milyar dolara mâl olacağı ifade edilen proje maliyetinin 20 milyar dolara yükseldiğini söylemişti.

30 MİLYON METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ARAZİ EL DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2019 yılında yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul’un bir cinayet projesi" olduğu vurgulayarak, Kanal İstanbul bölgesinde sadece 2011 ile 2019 yılları arasında 30 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin el değiştirdiğini açıklamıştı.