Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile kurumun Genel Müdürü İbrahim Altan’a ‘güveni kötüye kullanma’ dolayısıyla ceza kesildi.

Bakanlık'tan Kızılay yöneticilerine ‘güveni kötüye kullanma’ cezası

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Genel Müdür İbrahim Altan'a ‘güveni kötüye kullanma’ cezası verildi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Kızılay bu kez de, Genel Başkan Kerem Kınık ile Deniz Feneri Derneği'nden transfer edilen Genel Müdür İbrahim Altan'a kesilen cezalarla yeniden gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı'nca yapılan soruşturma sonucu Kınık ve Altan'a yardım ve bağışlar konusunda, “Güveni kötüye kullanma” gerekçesiyle para cezası verildi.

İTİRAZ ŞERHİ DÜŞTÜLER

Kızılay'da son dönemde yaşanan skandal iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca soruşturma açılmıştı.

Soruşturma sonucu, Kınık'a iki ayrı konuda toplam 344 bin lira, Altan'a ise 70 bin lira ceza verildi.

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Deniz Feneri davasından da 2.5 yıl hapse mahkûm olmuştu. Her iki isim, ödedikleri cezaya, “itiraz şerhi” düştü.

KIZILAY'DAN YANIT

Habere ilişkin açıklama yapan Kızılay ise, Sözcü'de yer alan habere , "Hukukta 'güven' cezası bulunmamaktadır, 'Güveni Kötüye Kullanma' cezası vardır" denildi. Açıklamada, "Haberde sözü edilen 'güven' cezasına konu olan işlemler ise hiçbir şekilde bağışlarla ilgili değil, idari iş ve işlemlerle ilgili iki konuda yaşanan takdir hakkı konusundadır" ifadelerine yer verildi:

Kızılay tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

bakanlik-tan-kizilay-yoneticilerine-guveni-kotuye-kullanma-cezasi-788155-1.