Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgını verilerinde zaman zaman yaptığı hatalı bildirimlere bir yenisi eklendi. Bakan Koca’nın 100 bin kişi başına düşen vaka sayısının en çok azaldığı iller paylaşımındaki 10 ilden 9’unun isimlerinin yanlış olduğu ortaya çıktı. Bakan Koca, bir gün sonra hatayı düzeltti.

Bakanlık yine veri hatası yaptı: Koca’nın paylaştığı tablodaki 10 ilden 9’u yanlış çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen haftaya göre 100 bin kişi başına düşen vaka sayısının en çok azaldığı iller paylaşımının Sağlık Bakanlığı'nın geçen hafta paylaştığı verilerle uyuşmadığı ortaya çıktı. Tablodaki 10 ilden 9’unun isimlerinin yanlış olduğu görüldü.

T24’te yer alan habere göre, Bakan Koca, dün yaptığı paylaşımda İzmir'de 100 bin kişi başına vaka sayısının 399,78 azalarak 439,11'e düştüğünü belirtti. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın haftalık vaka haritasına göre bu ilin İzmir değil, Çanakkale olduğu görülüyor.

Koca'nın paylaştığı verilerde vaka düşüşü yaşanan diğer illerin de isimler de yanlış. Verilere İstanbul yerine Sakarya'nın, Giresun'un yerine Adana'nın, Yalova yerine Kırşehir'in, Tekirdağ yerine Kars'ın, Bayburt yerine Tokat'ın, Kocaeli yerine Batman'ın, Sinop yerine Nevşehir'in, Kırklareli yerine Manisa'nın yazıldığı görülüyor.

Verilerde ismi doğru yazılan tek şehir ise Zonguldak oldu.

bakanlik-yine-veri-hatasi-yapti-koca-nin-paylastigi-tablodaki-10-ilden-9-u-yanlis-cikti-872706-1.

Bakan Koca'nın paylaştığı tablo.

bakanlik-yine-veri-hatasi-yapti-koca-nin-paylastigi-tablodaki-10-ilden-9-u-yanlis-cikti-872707-1.

17-23 Nisan haftasında illere göre 100 bin kişide vaka sayısı.

bakanlik-yine-veri-hatasi-yapti-koca-nin-paylastigi-tablodaki-10-ilden-9-u-yanlis-cikti-872708-1.

24-30 Nisan haftasında illere göre 100 bin kişide vaka sayısı.

HATAYI BİR GÜN SONRA DÜZELTTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan hatayı bir gün sonra düzeltti.

Twitter'dan yeni bir grafik paylaşan Koca, yaptığı açıklamada, "5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum" dedi.