Bakanlıktan haftalık operasyon açıklaması

İçişleri Bakanlığı, 15-22 Ocak tarihleri arasında yapılan operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, son bir haftada ‘terör örgütleriyle’ mücadele kapsamında kolluk kuvvetleri tarafından bin 61 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, ‘terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı, örgütlerle irtibatlı olduğu’ öne sürülen 823, 3 bin 780 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 71 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 674 kişi gözaltına alındı.

Bakanlık açıklamasında, yapılan kış operasyonları sonucunda 20 Diyarbakır, 6 Şırnak, 5 Tunceli, 3 Van ve 1 Hakkâri olmak üzere 35 sığınak, barınak ve mağaranın kullanılamaz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonlarda, 20’si ağır ve uzun namlulu toplam 26 silah, 367 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 25 el bombası, 3 bin 804 adet muhtelif mühimmat ele geçirilirken, 3 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.


Bakanlık açıklamasında, ‘terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren bin 138 sosyal medya hesabı ile ilgili yapılan çalışma sonucunda 364 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı’ bildirildi.