Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kullanılmayan havalimanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, 76 milyon TL’ye yapılan ve açıldığı 2020 yılından beri hiç kullanılmayan Balıkesir’deki Merkez Havalimanı’na dair de “Balıkesir Havalimanı, gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır” denildi.

Bakanlıktan kullanılmayan havalimanı açıklaması: Gerektiği anda kullanılacak

HABER MERKEZİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ilk kez BirGün’ün gündeme getirdiği, milyonlarca lira harcanarak yapılan ve kullanılmayan havalimanlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 88 milyon TL’ye yapılan, 38 personelin çalıştığı ve 10 yıldır kullanılmayan Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı’na ilişkin, “Çanakkale Gökçeada Havalimanı'nın, Ege Denizi ve Çanakkale Boğazı girişindeki konumu itibarıyla stratejik öneme sahip olduğu ortadadır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden ön izin alınmak kaydıyla genel havacılık hizmeti vermektedir. Ana karayla ada arasında ambulans uçak, helikopter ve devlet hava araçları kullanılarak hasta nakilleri yapılmaktadır” denildi.

AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ KULLANILMIYOR

76 milyon lira harcanan, 51 kişinin çalıştığı ve açıldığı 2020 yılından beri hiç kullanılmayan Balıkesir’deki Merkez Havalimanı’na dair de “Balıkesir Havalimanı, yine gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı: "Çıldır Havalimanı'nın devlete maliyeti yoktur ve sözleşme gereği devlete gelir getirmek üzere işler haldedir. Gökçeada Havalimanı, stratejik önem ve Gökçeada'nın ana karayla bağlantısı nedeniyle işler haldedir. Tokat Havalimanı yolcular tarafından aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Balıkesir Havalimanı, yine gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır. Bu havalimanlarımızın hiçbirinde yolcu garantisi bulunmamaktadır. Havalimanlarından toplamda direkt gelir akışı sağlanarak, diğer projelere bütçe sağlanmaktadır."