Bakanlıktan mahkeme süreci devam etmesine rağmen araziye inşaat izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu’ndaki Nakliyeciler Sitesi’nin yerine yapılması planlanan konut projesiyle ilgili mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen araziye inşaat izni verdi. Temmuz ayında rezerv yapı alanı ilan edilen araziyle ilgili Bakanlığın yeni planları askıya çıkarmasına tepki gösteren CHP’li Kaftancıoğlu, “AKP’liler İstanbul’a ihanet etmek için birbirleriyle yarışıyor. Giderayak kente ihanet etmekten vazgeçmeleri için bir kez daha kendilerini uyarıyoruz” dedi.

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Nakliyeciler Sitesi'nin bulunduğu arazi 2014 yılında Suudi Arabistan merkezli Al Qemam Grubu’nun yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul tarafından satın alındı. İBB tarafından 156 bin metrekarelik bu alan için hazırlanan imar planlarıyla ilgili CHP’nin 2016-2017 yıllarında açtığı davalar halen devam ediyor. Dava sürecinde keşif ve bilirkişi raporlarının hazırlanması beklenirken Bakanlar Kurulu araziyi önce riskli alan daha sonra da rezerv alanı ilan etti. Geçtiğimiz aylarda Nakliyeciler Sitesi’ndeki 216 bina işyeri sahiplerinin yoğun itirazlarına ve eylemlerine rağmen yıkıldı. Emsal dışı alanlar dahil edildiğinde yaklaşık 400 bin metrekarelik bir inşaat alanının oluştuğu araziyle ilgili hukuki süreç tamamlanmamasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Kasım Cuma günü konut projesinin uygulanmasına yönelik planları askıya çıkardı.

bakanlik-tan-mahkeme-sureci-devam-etmesine-ragmen-araziye-insaat-izni-535031-1.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan usulsüzlüklerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ettirildiğini belirterek konuyu bir kez daha mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Kaftancıoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Yaklaşık 400 bin metrekarelik bu alana 10-15 katlı konutlar yapılması öngörülüyor. Yoğun konut artışıyla birlikte gelecek nüfus dikkate alınarak yeterli altyapının, donatı alanlarının bulunmadığı bu bölgede böyle bir projenin hayata geçirilmesinin akılla mantıkla izahı mümkün değil. Nakliyecilerin haklı taleplerine kulaklarını tıkadılar, yüzlerce işyeri sahibini yaptıkları hukuksuzluklarla sürgün ettiler.

Hali hazırdaki parkları Millet Bahçesi adı altında yeni bir yeşil alan gibi pazarlamaya çalışanlar bugün gördükleri her boş araziye beton dökmekle meşgul. İstanbul’da kurdukları saltanatın biteceğini fark ettikleri günden beri kente daha fazla saldırmaya başladılar. AKP’li belediyeciler, İstanbul’a ihanet etmek için birbirleriyle yarışıyor. Giderayak kente ihanet etmekten vazgeçmeleri için bir kez daha kendilerini uyarıyoruz. Zeytinburnu’nda hukuka rağmen yürütmeye çalıştıkları bu iş ellerine yüzlerine bulaşacak. İstanbullular olarak hakkımız olanı alacağız.”