Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Hazinesi’nden Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne, oradan da özel bir şirkete devredilen arsa için şirketin istediği imar planı değişikliğini onayladı.

Bakanlıktan, özel şirkete devredilen arsada imar artışı kararı

HABER MERKEZİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Hazinesi’nden özel bir şirkete devredilen Pendik’teki arsa için imar artışı sağlayan planı onayladı. İmar değişikliği özel şirkete geçen arsa için, 3 bin 600 metrekarelik inşaat artışı sağlandı.

Pendik Kurtköy Mahallesi 3978 ada, 16 parsele ilişkin imar planı değişikliği teklifi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı ve 10 Mart 2021 tarihi itibariyle, bir ay süreyle askıya çıktı. Söz konusu imar planı değişikliğinin raporuna göre arsa önce, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Maliye Hazinesi’nden Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne devredildi. Daha sonra, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kentsel dönüşüm kapsamındaki yükümlülükleri çerçevesinde Süleyman Ekşi İnşaat San. ve Tic. A.Ş.’ye devredildi.

bakanliktan-ozel-sirkete-devredilen-arsada-imar-artisi-karari-851243-1.

ÖZEL ŞİRKETE ÖZEL İMAR İZNİ

Özel şirkete devir işlemi ile ilgili olarak, 5 Aralık 2019 tarihinde Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi kararı alındı. Meclis kararının alınmasından 28 gün sonra, 3 Ocak 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu arsayı “Rezerv Yapı Alanı” ilan etti. Rezerv Yapı Alanı ilanından 6 gün sonra, 9 Ocak 2020 tarihinde de, arsanın Süleyman Ekşi İnşaat firmasına tapuda devir işlemi yapıldı. Devirden önce söz konusu arsa imar planlarında “İdari Tesis Alanı” lejantında kalmaktaydı. İmar düzenlemeleri konusunda yetkili olan Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, rezerv yapı alanı ilanı ile birlikte devreden çıkartılmıştı, böylece yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmiş oldu.

Süleyman Ekşi İnşaat, arsayı devraldıktan sonra hazırladığı imar değişikliği teklifini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu ve Bakanlık 23 Şubat 2021 tarihinde imar değişikliğini onayladı.

Söz konusu değişiklikle “Ticaret Alanı (T6)” alanına alınan arsanın inşaat hakkı da arttırıldı. Daha önce 14 bin 455 metrekare inşaat hakkı olan 12 bin 46 metrekarelik arsanın inşaat hakkı 18 bin 69 metrekareye çıkartıldı. Arsaya 7 kat yüksekliğinde bloklar yapılabilecek.

Söz konusu imar planı değişikliği ile ilgili hazırlanan yeni planlar 9 Nisan 2021 tarihine kadar askıda kalacak. Bu zaman içinde plana itiraz edilebilecek.

bakanliktan-ozel-sirkete-devredilen-arsada-imar-artisi-karari-851249-1.

bakanliktan-ozel-sirkete-devredilen-arsada-imar-artisi-karari-851244-1.

bakanliktan-ozel-sirkete-devredilen-arsada-imar-artisi-karari-851245-1.

SÜLEYMAN EKŞİ KİMDİR?

Süleyman Ekşi, 1967 Rize doğumlu. Liseyi İstanbul Mehmet Beyazıt Lisesi’nde okudu. 1994’te Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde bitirdi. 2000 yılında Süleyman Ekşi İnşaat şahıs firmasını kurdu. 2012 yılında oğulları Mücahid Hamza, Ebubekir ve Muhammed Arif Ekşi ile Süleyman Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş, AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve SHEM Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirket adında üç şirket da kurdu. 1991 yılında kurulan Ekşioğlu Vakfı’nın 2018 yılından beri başkanlığını yürüten Süleyman Ekşi, 2003 yılında kurulan Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın da mütevelli heyeti üyesi.