Bakanlıktan ‘terörist’ ifadesine ilişkin açıklama: Hukuki süreç başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Berat Albayrak ile ilgili olarak bazı internet sitelerinde “Albayrak ‘Ekonomi kötü’ diyen ekonomistlere terörist benzetmesinde bulundu” şeklinde haberler çıktığını, bu haberlerin ‘çarpıtma olduğunu’ söyledi.

Bakanlık açıklamasında, "Doğrudan yalan ve iftiralarla Sayın Bakanımızı hedef alan bu haberleri yapanlara ve aynı şekilde bu yalan ve iftiraları gündemde tutan kişilere karşı gerekli tüm hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bu haberlerde Sayın Bakanımızın konuşmasında ağzından dahi çıkmayan terörist ifadesi kasıtlı olarak kullanılmış Sayın Bakanımıza karşı kamuoyunun tepkisi hatta kin ve nefreti amaçlanmıştır.

Sayın Bakanımız, “İsminin başında ekonomist, profesör vs. yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, hangi tabloları çizerek milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok. Türkiye teröre yönelik operasyon yapıyor, birileri ne diyor ‘Türkiye sivilleri öldürüyor’ diyor. İftira, operasyon, korkutma, Türkiye'yi uluslararası alanda baskılama. Bunları görüyoruz.” ifadelerini kullanarak, ekonomimiz aleyhinde algı oluşturmaya çalışanlar ile terör operasyonları esnasında algı oluşturmaya çalışanların birbirinden farksız olduğunu vurgulamıştır. Konuşma bu kadar açık, net ve tüm kanallarda erişilebilirken, söylenmeyen ifadeler üzerinden yapılan haberler gazetecilik değildir.”