İstanbul'da işçi kıyafetleriyle sokağa gelen 3 kişi, bakım çalışması süsü vererek rögar kapağından girip internet kablolarını çaldı. Güpegündüz gerçekleşen hırsızlığın ardından mahalledeki 4 sokakta internet bağlantısı kesildi.

“Bakım yapıyoruz” diyerek, mahallenin internet kablolarını çaldılar
Fotoğraf: DHA

İstanbul, Sultangazi'de işçi kıyafetleriyle sokağa gelen üç kişi, bakım çalışması süsü vererek rögar kapağından girip internet kablolarını çaldı. Güpegündüz gerçekleşen hırsızlığın ardından mahalledeki 4 dört sokakta internet bağlantısı kesilirken, hırsızlık anları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi'nde, yaklaşık iki hafta önce öğle saatlerinde işçi kıyafetleri giyen üç kişi, sokaktaki rögar kapağını açarak merdiven yardımı ile içeriye girdi. Dubayı sokağa koyarak bakım çalışması süsü veren şüpheliler, yeraltından geçen internet kablolarını çaldı. Yaşanan olayın ardından mahalledeki dört sokakta internet bağlantısı kesildi. Günlerdir interneti kesik olan mahalleli, yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Şüphelilerin güpegündüz yaptıkları hırsızlık, evinin penceresinden çevreyi izleyen bir mahalle sakini tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüleri çeken vatandaşın, "Belediye görevlisi kılığında gelip hortumları mı çalıyorlar, bilmiyorum. Rögar kapağını açıp girdiler" dediği kayıtlara yansıdı.

Mahalle sakini Mehmet Yüksel, "Öğlen vakti geliyorlar. Rögar kapağını açıyorlar, kabloları söküp gidiyorlar. Mahalle sakinleri de çalışma olduğunu düşünerek bir şey demedi. Biz burada mağduruz. Bir sürü kablo gitmiş. Görmüşler ama onlar da çalışan sanmışlar. İki haftadır internetimiz kesik. Mobil veriden kullanıyoruz. Faturayı ödüyoruz ama internetimiz yok" dedi.

(DHA)