Bakıma muhtaç çocuk  sayısı 6 yılda yüzde 100 arttı

İzmir Tabip Odası’dan Dr. Ergün Demir’in yaptığı araştırma, vatandaşların giderek daha fazla yoksullaştığını gözler önüne serdi. Demir, iktidarın vatandaşlara “En az 3 çocuk doğurun” tavsiyesi verdiğini, ancak buna karşın binlerce ailenin, yoksulluk ve işsizlik nedeniyle karnını doyuramadığı, bakamadığı ve koruyamadığı çocukları için devletten çocuklarının koruma altına alınarak bakılmasını talep ettiğini aktardı.

Veriler iktidarın iddialarını çürütüyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerinin, iktidarın sosyoekonomik düzey ve refahın arttığı yönündeki iddialarını çürüttüğünü belirten Dr. Demir, şu bilgileri paylaştı:

“Yardım ve bakıma muhtaç çocuk sayısı 2011 yılında 72 bin 956 iken 2017 yılında bu sayı 159 bin 127’ye yükseldi. Yoksulluk içinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatını sürdürmekte güçlük çeken vatandaşlar, çocuklarının yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte zorlandıklarından çaresizlik içindeki çocukları hakkında koruma ve bakım tedbiri talep ediyor. Ağustos 2018 verilerinde bu sayının 180 bini aştığını görülüyor. Son yıllardaki bu artışın en önemli nedenleri ise işsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlik.”

***

bakima-muhtac-cocuk-sayisi-6-yilda-yuzde-100-artti-533072-1.

2017’de saatte en az 2 çocuk cinsel istismara maruz kaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de, AKP döneminin çocuğa yönelik cinsel istismar raporunu açıkladı. Adalet Bakanlığı verileri 2009-2017 yılları arasında Türkiye’de “çocuk pornosu” vakalarında büyük bir artış olduğunu gösteriyor. Son 8 yılda çocuk bedeninden yararlanarak, görüntü ve fotoğraf içeriği ürettiği tespit edilen 6 bin 398 kişi sanık sandalyesine oturdu.

2006-2017 yılları arasında 159 bin 263 kişinin çocuklara yönelik istismar girişiminde bulunduğunun yer verildiği raporda, geçen yıl saatte en az 2 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı, günde 2 çocuğa da Adli Tıp Kurumu tarafından cinsel istismar muayenesi yapıldığı vurgulandı.