Bakırçay Üniversitesi’nin kişiye özel akademisyen ilanı, rektörlük tarafından iptal edildi

Bakırçay Üniversitesi ‘kişiye özel’ ilanı iptal etti

BERKAY SAĞOL

İzmir’de kapatılan Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi’nde 27 Haziran 2020 tarihinde akademik ilan yayımlandı. Yayımlanan öğretim üyesi ilanının açıklaması ise kişiye özel ilan iddialarını güçlendirirken, ilanda aranan özelliklerin tek bir akademisyeni işaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Bakırçay Üniversitesi’nin Tarih Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilimdalı’nda Dr. Öğretim Üyesi kadrosu için verilen ilanda aranan özellikler kısmında “Anma törenleri, Türk otomobil tarihi, Türkiye’deki siyasi partiler ve liderleri ile basında darbeler konularında çalışmalar yapmış olmak” şartı arandı. Türkiye’de bu özellikleri karşılayan yalnızca S.A. isimli bir Dr. Öğr. üyesinin olması dikkat çekmişti.

İLAN İPTAL EDİLDİ

Yayımlanan haberlerin ardından Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü,” 27.06.2020 tarihli ve 31168 sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan öğretim üyesi ilanımızdan aşağıdaki tabloda belirtilen ilanlar iptal edilmiştir” diyerek ilanı iptal etti.

Tarih bölümü için verilen ilanın iptalinin yanı sıra, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı için verilen Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi kadro ilanları da iptal edildi.

bakircay-universitesi-kisiye-ozel-ilani-iptal-etti-754991-1.