Belediye-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, grevlerinin 39. gününde belediyenin binasının önünde eylem yaptı. Eylemlerini gerçekleştiren işçiler belediye binasına yumurta atarak tepkileri göstermek istedi. Bu sırada polis işçilere müdahale etti.

Bakırköy’deki greve müdahalede: 1 gözaltı

HABER MERKEZİ

İstanbul’da Bakırköy Belediyesi’nin sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Belediye-İş Sendikası’nda örgütlü işçilerin kitlesel basın açıklamasına polis müdahale etti. 1 işçi gözaltına alındı.

Belediye-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, grevlerinin 39. gününde belediyenin binasının önünde eylem yaptı. Belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nu protesto eden işçiler insanca yapabilecekleri ücret talep etti. İşçilerle dayanışma içerisinde olmak için birçok emek dostu ve işçi de eyleme katılım sağladı. Burada açıklama yapan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan, “Bakırköy Belediyesi Başkanı, enflasyonun yüzde 50’leri aştığı, dövizin rekor üstüne rekor kırdığı bu dönemde sıfır zam önererek anlaşmanın değil çatışmanın tarafında olduğunu gösterdi. Geçim şartlarının dayanılmaz olduğu bu zorlu koşullarda emekçileri greve zorlayanlar iyi niyetli olamaz. Yasal hakkını kullanan işçiyi, işten atmakla tehdit edenler emek dostu olamaz” dedi.

Doğan, “Bu grev, sadece biz emekçilerin sorunu değildir. Muhalefetin seçim istediği bir süreçte bu grev, Bakırköy Belediye Başkanının kibirli, emekçiyi hor gören kuru inadını görmezden gelenlerin sorunudur. Bakırköy Belediye Başkanına kefil olanların, bütün bu yaşananlara rağmen onu destekleyenlerin sorunudur” diye konuştu.

Eylemlerini gerçekleştiren işçiler belediye binasına yumurta atarak tepkileri göstermek istedi. Bu sırada polis işçilere müdahale etti. Buna karşı yolu trafiğe kapatmak isteyen işçilere polis tekrar müdahale etti ve 1 işçiyi gözaltına aldı.