Bakırköy Belediyesi’nin meclis kararıyla kaldırılan Zuhuratbaba Salı Pazarı’nın aynı yerinde tekrar kurulmasını isteyen yurttaşlar imza ve dilekçelerini belediyeye verdi. 70 yaşındaki mahalle sakini Öğüt, "50 seneye yakın bir pazar, küçültüle küçültüle kuşa döndü" dedi.

Bakırköy halkı, Salı Pazarı'nı geri istiyor

İstanbul’da bulunan Bakırköy Belediyesi’nin meclis kararıyla kaldırılan Zuhuratbaba Salı Pazarı’nın aynı yerinde tekrar kurulmasını isteyen mahalleli, topladığı 2332 imza ve dilekçelerini Bakırköy Belediyesi’ne verdi.

Dilekçede “50 yıldan beri kurulmakta olan semt pazarımız pandemi sürecinde geçici olarak kaldırılmış, diğer pazarların açılmasına karşın semt pazarımız açılmamıştır. Söz konusu semt pazarımızın sadece gıda pazarı olarak kurulması hususunu Zuhuratbaba Mahallesi ve diğer mahalleliler olarak talep etmekteyiz” denildi.

Ayrıca yaş ortalamasının yüksek olduğu kaydedilen dilekçede, büyük ölçüde emekli nüfusunun yaşadığı ilçede semt pazarının kaldırılmasının ekonomik ve yaşam kalitesi olarak zora soktuğu ifade edildi.

bakirkoy-halki-sali-pazari-ni-geri-istiyor-787975-1.

70 yaşındaki mahalle sakini Alev Öğüt, “Pazarımızın aynı şekilde geri gelmesini istiyoruz. 50 seneye yakın bir pazar, küçültüle küçültüle kuşa döndü. Kimseye bir zararı yok. Esnafımız bilindik esnaf, müşteriler bilindik müşteri. Ataköy’den, Florya’dan bile gelenler var” dedi.

Öğüt, bu durumun vatandaşlık hakları olduğunu belirterek “Benim evime yakın, yaşlı bir insanım. Alıştığım esnaf, bildiğim yer. Dolduruyorum pazar arabamı, dinlene dinlene çıkıp evime geliyorum” ifadelerini kullandı.

78 yaşındaki Ayhan Yılmaz ise, “Ben pazarın açılmasını istiyorum. Zor gidip geliyorum. Fazla yürüyemiyorum. Her şey çok pahalı marketlerde. Üst üste arttı fiyatlar. Elektriğe de zam geldi, her şeye zam. Artık zamdan bıktık” şeklinde konuştu.