Bakırköy halkı Zuhuratbaba Salı Pazarı’nın aynı yerinde tekrar kurulması için topladığı 2 bin 332 imza ve dilekçelerini dün Bakırköy Belediyesi’ne verdi. Dilekçede yaş ortalamasının yüksek olduğu ve büyük ölçüde emekli nüfusunun yaşadığı ilçede semt pazarının kaldırılmasının ekonomik ve yaşam kalitesi olarak zora soktuğu ifade edildi.

Bakırköy halkı Salı Pazarı'nı geri istiyor

Meral Danyıldız

İstanbul’da bulunan Bakırköy Belediyesi’nin meclis kararıyla kaldırılan Zuhuratbaba Salı Pazarı’nın aynı yerinde tekrar kurulmasını isteyen mahalleli, topladığı 2 bin 332 imza ve dilekçelerini dün Bakırköy Belediyesi’ne verdi.

Dilekçede “50 yıldan beri kurulmakta olan semt pazarımız pandemi sürecinde geçici olarak kaldırılmış, diğer pazarların açılmasına karşın semt pazarımız açılmamıştır. Söz konusu semt pazarımızın sadece gıda pazarı olarak kurulması hususunu Zuhuratbaba Mahallesi ve diğer mahalleliler olarak talep etmekteyiz” dendi. Dilekçede ayrıca yaş ortalamasının yüksek olduğu ve büyük ölçüde emekli nüfusunun yaşadığı ilçede semt pazarının kaldırılmasının ekonomik ve yaşam kalitesi olarak zora soktuğu ifade edildi.

bakirkoy-halki-sali-pazari-ni-geri-istiyor-788103-1.

70 yaşındaki mahalle sakini Alev Öğüt, “Pazarımızın aynı şekilde geri gelmesini istiyoruz. 50 seneye yakın bir pazar, küçültüle küçültüle kuşa döndü. Kimseye bir zararı yok. Esnafımız bilindik esnaf, müşteriler bilindik müşteri. Ataköy’den Florya’dan bile gelenler var” dedi. Öğüt, bu durumun vatandaşlık hakları olduğunu belirterek “Benim evime yakın, yaşlı bir insanım. Alıştığım esnaf, bildiğim yer. Dolduruyorum pazar arabamı, dinlene dinlene çıkıp evime geliyorum” ifadelerini kullandı.

78 yaşındaki Ayhan Yılmaz ise, “Ben pazarın açılmasını istiyorum. Zor gidip geliyorum. Fazla yürüyemiyorum. Her şey çok pahalı marketlerde. Üst üste arttı fiyatlar. Elektriğe de zam geldi, her şeye zam. Artık zamdan bıktık” şeklinde konuştu.