Bal tutan yine parmağını yaladı

Haber Merkezi

Hâkim ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), Yargıtay ve Danıştay’a yaptığı üye seçimi yine şaşırtmadı. Yargıtay’a seçilen 11 ve Danıştay’a seçilen 3 üyenin arasında iktidara yakınlığı ile bilinenlerin dışında daha önce adı skandallara karışan isimler bulunuyor.

Yargıtay ve Danıştay'a seçilen isimler şunlar:

Yargıtay üyeliğine seçilenler

►Mehmet Arı-Personel Genel Müdürü
►Erdal Demir-Destek Hizmetleri Genel Müdürü
►Ahmet Haşim Bardakçı -Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı
►Süleyman Yıldırım-Ankara Batı Ticaret Mahkemesi Başkanı
►Selma BETİN-İstanbul BAM Daire Başkanı
►Müslüm Canpolat-Yargıtay Cumhuriyet Savcısı
►Nilgün Şener-İstanbul BAM Daire Başkanı
►Beytullah Metin-Ankara BAM Daire Başkanı
►Yunus Nadi Kolukısa-Yüksek Müşavir
►Aydın Şimşek-Anayasa Mahkemesi Baş Raportörü
►Veysel Bektaş-Cumhurbaşkanı Danışmanı

Danıştay üyeliğine seçilenler

►Yunus Emre Sılay/Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı
►İsmail Hakkı Sayın/ Ankara İstinaf Daire Başkanı
►Esat Toklu/Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı

bal-tutan-yine-parmagini-yaladi-956930-1.
Yunus Emre Sılay

TOGO KADAR HIZLI YÜKSELMİŞ

Suç örgütü elebaşısı Sedat Peker’in iddialarıyla ve Paramount Hotel’de kalmasıyla uzun süre gündemde kalan Hâkim Esat Toklu’nun kaçak TOGO Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katıldığı görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

Peker’in bir dönem Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Hotel’de ücretsiz kaldığını iddia etti: “Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kimler var? Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Ankara hani İçişleri Bakanlığı’nın koyduğu yasakları kaldıran makam var ya o.” Peker hakkında suç duyurusunda bulunan Esat Toklu ise bu otelde kaldığını doğrulamış ancak parasını bizzat kendisinin ödediğini açıklamıştı. Toklu, suç duyurusu dilekçesinde, otele 35 bin lira para ödediğini, Sezgin Baran Korkmaz ile de otelin lobisinde tanıştırıldığını öne sürdü.

bal-tutan-yine-parmagini-yaladi-956929-1.
Esat Toklu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın paylaştığı videoyla da Esat Toklu’nun TOGO Kuleleri’ni yapan firmanın patronuyla olan ilişkisi ortaya çıktı. Toklu’nun firmanın patronunun mahkemesinden önce, doğum günü partisine katıldığı görüntüleri yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Veysel Bektaş ile Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Yunus Nadi Kolukısa, Personel Genel Müdürü Mehmet Arı ve Destek Hizmetleri Genel Müdürü Erdal Demir ise Yargıtay üyesi oldu. Kolukısa, HSK Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yaparken, yargıdaki ‘İstanbul Grubu’ ile güç mücadelesine giren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alınmıştı.

Ayrıca Kolukısa’ya ilişkin bilgiler bu kadarıyla da sınırlı değil. Kolukısa’nın kardeşi Astsubay Burak Kolukısa, aralarında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın da bulunduğu üst düzey komutanların katıldığı düğünü basan Muharebe Arama ve Kurtarma timi üyeleri arasında yer almıştı. Akıncı Üssü davasında yargılanan Kolukısa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.