Kampiz, İzmir Kamp ve Doğa Grubu İzmir Menderes’de bulunan Balaban Gölü ve çevresinde doğa temizliği düzenledi

Balaban Gölü’nde doğa temizliği

DİLAN ŞAHİNBAŞ

İzmir’in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınında yanan alanın hemen alt tarafında bulunan Balaban Gölü ve çevresi Kampiz İzmir Kamp ve Doğa Grubu tarafından temizlendi. 30 doğa tutkununun katılımıyla gerçekleşen doğa temizliği 2 gün sürdü ve temizliğin son gününde toplanan yaklaşık 80 torba çöp Menderes Belediyesi temizlik işçileri ekiplerinin desteğiyle çöp aracına yüklenerek nakledildi.

“Alandaki çöpün 5’te 1’i”

Kampiz İzmir Kamp ve Doğa Grubu adına açıklama yapan Cengiz Mustafa Çınar, 2 gün boyunca Balaban Gölü ve çevresini temizlemeye çalıştıklarını, girebilecek tüm alanlara girmeye çalışarak üstün performans ortaya koyduklarını dile getirdi. Çınar, “Topladığımız yaklaşık 80 torba çöp, tüm alandaki çöpün ancak 5’te 1’iediyor. Bu içler acısı duruma dikkat çekmek ve insanlarımızı doğaya duyarlı olmaya davet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Doğa hepimizin sorumluluğunda”

Doğa temizliği faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve doğayı korumaya yönelik daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, “Çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek nesillere temiz çevre bırakmak hepimizin sorumluluğunda. El ele vererek doğamızı korumaya devam edeceğiz. Bu yolda gönüllü olmak isteyen herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.