Sokak hayvanları nedeniyle yaşanan tartışmalar gündemdeki yerini korurken Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde ve hayvan bakımevinde incelemelerde bulundu.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya barınakları denetledi

BİRGÜN EGE

Antep’te sahipli bir köpeğin Asiye isimli kız çocuğunu yaralaması üzerine sokak hayvanlarının toplatılması konusu Türkiye’nin gündemindekini yerini koruyor.

Yaşanan tartışmalar üzerine çevreye zararı olamayan sahipsiz hayvanların toplatılmayacağını, sahipsiz hayvanlarının sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri ve hasta olanların tedavilerini yaptırmaya devam edeceklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde denetimlerde bulundu.

Hayvan Bakımevini ve ameliyat ünitelerini inceleyen Çalkaya, merkeze son alınan cihazları inceleyerek günlük kısırlaştırma ve tedavi sayılarıyla ilgili bilgi aldı. Yoğun Bakım Ünitelerini ve Damar Mühürleme Cihazının uygulanmasını da gören Başkan Çalkaya “İzmir’de bu kadar gelişmiş teknolojiye sahip yoğun bakım kabinleri alan ilk belediyeyiz aynı zamanda Ligasüre Cihazını da (Damar Mühürleme) Türkiye’de kullanan ilk belediyeyiz. Şu anda geçici barınağımız da 30 köpek ve 150 kedi misafir edebiliyoruz. Kim ne derse desin, biz yasaların bize verdiği yetkilerle sokaktaki saldırgan olmayan canları korumaya ve kollamaya ayrıca tedavi etmeye devam edeceğiz” dedi.