Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçilerinin eylemlerine destek veren Balçova Belediye Başkanı Çalkaya'ya sosyal mesafe cezası kesildi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya çifte standartlı ‘sosyal mesafe’ cezası

BİRGÜN İZMİR

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Sağlık Emekçileri’nin yaptığı eyleme katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’ya sosyal mesafe kurallarına uymadığı gerekçesiyle ceza geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçilerinin ek ödemelerdeki kesintilere karşı başlattıkları eylemlere, 26 Haziran’da Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da destek vermek amacıyla katılmıştı. Aynı günün akşamında ise 9 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Hastane Başhekimi, bazı akademisyen ve hastane çalışanları ile AKP ve MHP İlçe Başkanları’nın katılımı ile Balçova Belediyesi önünde karşı bir eylem yapılmıştı. Bu eylemden birkaç gün sonra ise eyleme katılmayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu görevden alınmıştı.

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPANLARA AYNI CEZA KESİLMELİ

Eylemin üzerinden 40 gün geçtikten sonra dün bir tebligat alan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya kendisine katıldığı eylemde sosyal mesafe kurallarına uymadığı için ceza yazıldığını öğrendi.

Kendisiyle birlikte 7 kişiye 600’er TL ceza yazıldığını öğrenen Başkan Çalkaya “Bu işin böyle olmasına şaşırmadım. Ben oraya salgın günlerinde balkonlarımızdan alkışladığımız sağlık emekçilerine destek olmaya gittik. Medyada her gün olumsuz konularla gündeme gelen kişilerin bu olayı siyasi bir şova dönüştürmeleri en başta sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan bir saygısızlıktır. Ben kurala uymadığım için ceza yazıldıysa kabul ederim. Hiçbirimiz yasalardan üstün değiliz. Ama o zaman akşam belediyenin önünde eylem yapanlara da aynı cezanın kesilmesi gerekir” dedi.