Balçova Belediyesi, YKS'de başarıya ulaşan 430 gence birer Nutuk, bilgisayar, plaket ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi

Balçova Belediyesi’nden başarılı öğrencilere ödül

BİRGÜN İZMİR

Eğitim kurumlarının fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik hizmetleri ile vatandaşların takdirini toplayan Balçova Belediyesi, öğrencilerin başarısını teşvik etmek için üniversiteyi kazanan gençlere de destek olmaya devam ediyor. 12 yıldır başarılı gençler için tören düzenleyen Balçova Belediyesi, bu yıl da 430 başarılı öğrenciyi aileleri ile birlikte ağırladı.

Balçova Termal Otel’de düzenlenen törende her öğrenciye bir Nutuk, bir dizüstü bilgisayar, bir plaket ayrıca İzmir dışında okul kazananlara ulaşım bedeli verildi. Törende ayrıca YKS’nin 4 farklı puan türünde dereceye giren ilk 12 öğrenciye ayrıca alışveriş çeki hediye edildi. Törende Mütercim Tercümanlık Bölümünü kazanan bedensel engelli Dilasu Madran’a ise azminden dolayı özel ödül verildi.

EĞİTİMDE ADALET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye’nin en büyük sorunlarının eğitim sisteminin olumsuzluklarından kaynaklandığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Eğitimi düzeltemeden ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi mümkün değil. Bunun için de ilk önce eğitimde adalet sağlanmalıdır. Bütün çocuklar eşit doğar, devletin de ana görevi çocukların eşit eğitim almasını sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde eğitim kalitesi velilerin cüzdanlarındaki parayla orantılı hale geldi. Biz bu adaletsizliği gidermek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko ve belediye meclis üyeleri Başkan Çalkaya ile birlikte gençleri tek tek tebrik ederek ödüllerini ve hediyelerini verdi.