Trakya Üniversitesi rektörü Erhan Tabakoğlu, baldızını işe almasıyla ilgili gelen soruya beddua içeren bir yanıt verdi. Tabakoğlu, "Allah' tan korkmayanlar için yaşasın cehennem" dedi. Ataması yapılan N.T.K'nin eşi Ş.K. ise eşinin 2 yıl atama bekledikten merkezi yerleştirme ile atandığını söyleyerek "Üniversiteye geçerek daha önce kazandığı kadrodan daha dezavantajlı bir kadroya geçtiğini" ifade etti.

Baldızını üniversitede işe alan rektör Tabakoğlu: Allah'tan korkmayanlar için yaşasın cehennem

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu baldızı N.T.K.'yi üniversitede kadro açarak işe aldı.

Geçmişte de haberlere konu olan olayla ilgili sosyal medyadan gelen soruya Rektör Tabakoğlu beddualı yanıt verdi.

Bir kullanıcı "Hocam rektörü olduğunuz Trakya Üniversitesi’nde baldızınıza kadro açmışsınız Sevinç gözyaşı döken yüz özel değilse sebebini öğrenebilir miyiz?" diye sordu.

Tabakoğlu bu soruya, "Aile ve Sosyal politikalar bakanlığında kadrolu bilgi işlem memuru idi. Aday memurluğu bitince muhafakat istedi kurumu verdi. Bizimde bilgi işlemde ciddi ihtiyaç vardı kabul ettik. 3 yıldır çalışıyor. Evli çocuklu bir hanım. Allah' tan korkmayanlar için yaşasın cehennem" diye yanıt verdi.

EŞİNDEN AÇIKLAMA

Üniversitede ataması yapılan N.T.K.'nin eşi Ş.K ise "Haberlerde geçen kadroya alımda torpil iddiası iftiradır ve yorumlar eşime hakaret niteliğindedir," dedi.

Ş.K., yaptığı açıklamada "Eşimin 2 yıla yakın atanmayı bekledikten sonra merkezi yerleştirme ile mülakatsız olarak memur kadrosuna atanmıştır. Atandıktan ve 2 yıl çalıştıktan sonra normal kadrodan, çakılı kadroya naklen geçmiştir. Üniversiteye geçerek daha önce kazandığı kadrodan daha dezavantajlı bir kadroya geçmiştir. Yapılan bu haberler çamur at izi kalsın şeklinde olup haksız yere itibarımızı zedelemektedir. ankara_kusu adlı hesabın "özel bir sebebi yoksa" ibaresi aileme yapılan çok ağır bir hakaret olup Erhan Hocamızın vermiş olduğu cevap ve detaylar bunun içindir." ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, 2018 Sayıştay raporuyla ortaya çıkan, tüketilmediği halde tüketilmiş gibi görünen tıbbi malzemelerden dolayı üniversite hesabındaki 6 milyon TL’lik açık ve mevzuata aykırı ek ödemelerle gündeme gelmişti. 6 milyon TL’nin akıbeti hala bilinmiyor.